Portada > Actualitat > Notícies > La Biblioteca acollirà demà la presentació oficial del Memorial Pere Vilardebò

La Biblioteca acollirà demà la presentació oficial del Memorial Pere Vilardebò

04/02/2016

La cursa del proper 28 de febrer serà la prova inaugural de la Copa Catalana júnior i cadet

La Sala Pau Casals de la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja acollirà demà divendres, dia 5 de febrer, a partir de les 8 del vespre, la presentació oficial del Memorial Pere Vilardebò. Un acte on hi seran presents l'alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana, Francesc Bonet, i el president de la Mancomunitat i alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano. La presentació servirà per presentar en públic els organitzadors, col·laboradors i patrocinadors de l'acte.

El Memorial Pere Vilardebò coincidirà, el proper diumenge 28 de febrer, amb la prova inaugural de la Copa Catalana júnior i cadet de ciclisme. Una prova que acollirà al nostre poble més de 150 corredors vinguts de diferents indrets de Catalunya, Espanya i França. Les curses d'ambdós categories recorreran diferents pobles de la comarca: el punt de sortida serà la plaça de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana a les 10 del matí, i es passarà per Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Lliçà d'Amunt, Sant Quirze de Safaja i Sant Miquel del Fai. En total seran 52 quilòmetres pels cadets i 75 quilòmetres pels júniors, amb cotes màximes de set-cents metres.

L'objectiu del Memorial no és altre que recordar la figura del ciclista santaeulalienc Pere Vilardebò (1953-2004). Vilardebò va saber fer-se un nom en l'esport del ciclisme dels anys 70 gràcies a la seves participacions al Tour de França, el Giro d'Itàlia i la Vuelta Espanya. Va formar part dels equips més importants de l'època, com Teka i Kas.

Els actes d'homenatge no acaben aquí. El divendres 26 de febrer tindrà lloc un sopar-tertúlia al restaurant Can Farell per tal de conèixer una mica més qui va ser Vilardebò, a través d'anècdotes d'aquells que el coneixien. Els tiquets ja es poden adquirir a Can Ferrer per 25 euros. També, pel mateix dia 28, tindrà lloc una cerimònia en record del ciclista santaeulalienc a la rotonda de la Creueta, que a partir d'aleshores passarà a denominar-se Plaça Pere Vilardebò.

Arxivat a: General
Pere Vilardebò, amb l'equip Teka
Vilardebò, en una de les moltes curses que va participar