Portada > Actualitat > Notícies > Inaugurada la Sala Muriel Casals al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica

Inaugurada la Sala Muriel Casals al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica

17/06/2016

L’acte de reconeixement a la desapareguda diputada del Parlament de Catalunya i expresidenta d’Òmnium Cultural reuneix gairebé 200 persones

Gran expectació en la inauguració de la Sala Muriel Casals, que va tenir lloc ahir a la tarda al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica. Gairebé 200 persones van omplir l’antiga Sala Gran per assistir a l’acte de reconeixement a la desapareguda diputada del Parlament de Catalunya i expresidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Abans de començar l’acte, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, va descobrir la placa de la rebatejada sala. Un cop a dins, van succeir-se les diferents intervencions. L’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, va explicar que la idea de donar aquest nom a la sala va rebre l’aprovació de tots els grups municipals. “La sala és el petit gra de sorra que Santa Eulàlia posa per la Muriel i el procés sobiranista”, va afegir. La periodista i membre del Consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rita Marzoa, va subratllar “la vitalitat de la Muriel”. Marzoa va confessar que ella “també estava enamorada de la Muriel” i que el seu somriure era “el més dolç del procés”. Pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que va sortir a l'escenari acompanyat de la Isabel Casals, germana de la Muriel, “estimar-nos és el millor llegat que ens ha pogut deixar”. Per últim, el conseller Raül Romeva va explicar que “estem en deute amb la Muriel”, recalcant que “ella no buscava mai la foto, sinó que es fes la foto”. Romeva va descriure Casals com una persona “intel·ligent, perseverant, humil, optimista i generosa”. “Recordar-la com a persona i com a símbol és un deure, però la feina no s’ha acabat” va afegir. “Depèn de nosaltres que ens en sortim, i també que no ens en sortim”.

L’homenatge va comptar amb l’actuació del grup Aspriu, que va interpretar la cançó “La paraula” de Joan Vinyoli i “Mare si fos mariner” de Miquel Martí i Pol. També hi va haver la lectura dels textos literaris “Ara mateix” i “Lletra de Dolors” de Miquel Martí i Pol i “Testament” de Rosa Leveroni. Un piscolabis amb productes locals va tancar l'acte.

Arxivat a: General
El conseller Raül Romeva, descobrint la placa commemorativa
Foto de família al concloure l'acte
Actuació del grup Aspriu
La Sala Muriel Casals, plena de gom a gom