Portada > Actualitat > Notícies > L'empresa pública SAVOSA serà l’encarregada de la recollida d’escombraries a partir del 27 de gener del 2017

L'empresa pública SAVOSA serà l’encarregada de la recollida d’escombraries a partir del 27 de gener del 2017

25/07/2016

També s'anuncia que el 5 de setembre s’iniciarà una auditoria per conèixer l’estat financer de l’Ajuntament

El ple ordinari celebrat aquest passat dijous va servir per a que l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, anunciés que l’Ajuntament no renovarà el contracte amb l’empresa de recollida d’escombraries URBASER S.A., que finalitza el proper 26 de gener. L’empresa pública SAVOSA, que pertany al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, serà l’encarregada de gestionar el servei a partir d’aquesta data. Alguns dels avantatges de SAVOSA són que no té benefici empresarial i que està exempta d’IVA. Els primers càlculs determinen que Santa Eulàlia s’estalviarà aproximadament uns 50.000 euros anuals dels 310.000 que actualment s’estan pagant a URBASER. A més a més, l’acord amb SAVOSA permetrà a l’Ajuntament canviar el tipus de contracte un cop es dugui a terme el referèndum entre els ciutadans per determinar el tipus de sistema de recollida d’escombraries que es vol implantar al poble. En els propers 6 mesos, l’Ajuntament negociarà els detalls del traspàs entre ambdues empreses. Encara en òrbita mediambiental, Bonet també va anunciar que a partir de l’1 d’agost es llogarà una màquina escombradora que donarà servei a tot el poble.

Un dels altres punts destacats en l’apartat d’informació diversa, va ser l’anunci de que a partir del 5 de setembre l’Ajuntament iniciarà un estudi econòmic financer (que té els mateixos paràmetres que una auditoria, sense contrastar a tercers) a través d’una empresa privada de la Diputació de Barcelona. Està previst que pel mes de novembre ja estigui finalitzat l’informe.

Un dels punts destacats de l’ordre del dia, el de l’aprovació definitiva del catàleg de camins municipals, va quedar retirat a petició dels grups de l’oposició d’I-ERC, PSC i CDC. Els tres partits van al·legar que faltaven camins i que calia una revisió detallada d’aquest catàleg elaborat per la Diputació de Barcelona.

En l’apartat de mocions (podeu visualitzar-les descarregant-vos els documents PDF a la dreta de la vostra pantalla), es va aprovar una moció presentada pel PSC per tal d’incentivar l’assoliment d’un salari mínim de referencia de 1.000 euros pels treballadors i treballadores contractats per l’Ajuntament. Tots els partits hi van votar a favor, a excepció de CDC, que va votar en contra. Van quedar aprovades per unanimitat les mocions presentades per I-ERC per tal de decidir des de Catalunya i el Vallès Oriental com solucionar les seves necessitats de mobilitat (referent a la idea de reactivar el Quart Cinturó des del Govern Central) i el desplegament de la fibra òptica.

El ple va servir també per a que Cristina Gallego (I-ERC) i Francesc Montes (CDC) prenguessin possessió com a nous regidors de l’Ajuntament de Santa Eulàlia.

Arxivat a: General
Un moment del ple ordinari del passat dijous

Arxius adjunts