Portada > Actualitat > Notícies > La Generalitat engega el Programa d'Identificació Genètica de desapareguts durant la Guerra Civil

La Generalitat engega el Programa d'Identificació Genètica de desapareguts durant la Guerra Civil

21/09/2016

L'objectiu es crear una base de dades amb els perfils genètics dels desapareguts i dels seus familiars

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través dels Departaments d'Afers Exteriors, Salut i Justícia, ha posat en marxa el Programa d’identificació genètica de persones desaparegudes durant la guerra civil i la dictadura franquista amb la intenció de casar les dades dels familiars amb les de les restes trobades en les fosses ja obertes durant la Guerra Civil espanyola. Aquest programa durà a terme les següents actuacions:

- Constituir una base de dades que ordeni i classifiqui els perfils genètics dels familiars de desapareguts de la guerra civil i la dictadura franquista.

- Constituir una base de dades que ordeni i classifiqui els perfils genètics extrets de les restes humanes de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

- Dur a terme l’encreuament exhaustiu de la informació d’ambdues bases de dades per intentar establir-hi relacions de parentiu i, per tant, determinar identificacions personals.

Des d’aquest mateix mes de setembre el Govern de la Generalitat ja s’està posant en contacte amb els familiars inscrits al Cens de persones desaparegudes per explicar-los la possibilitat de dur a terme les proves genètiques que permetin constituir aquesta base de dades i fer-ne el creuament, sota la coordinació de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona (HUVH).

Cal recordar que l’Ajuntament de Santa Eulàlia ja va aprovar durant el ple del passat  31 de març una moció per tal de donar suport al banc d’ADN per les identificacions dels desapareguts a la guerra civil. Una iniciativa que facilita que els familiars que tinguin desapareguts puguin fer-se la prova d’ADN que ha de servir per identificar els cossos de les fosses o altres que en un futur es puguin exhumar.

Arxivat a: General
Barcelona durant la Guerra Civil Espanyola