Portada > Actualitat > Notícies > Alumnes de P5 de l’escola Ronçana pinten al carrer en el Dia sense Cotxes

Alumnes de P5 de l’escola Ronçana pinten al carrer en el Dia sense Cotxes

22/09/2016

La Cursa del Transport Interurbà celebrada aquest passat dimarts fa que l’e7 i el metro tornin a guanyar la partida al cotxe

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ha posat avui el punt i final a 7 dies farcits d’activitats al poble de Santa Eulàlia. Aquest matí, coincidint amb el Dia sense Cotxes, una quarantena de nens i nenes de P5 de l’escola Ronçana han estat pintant sobre l’asfalt del carrer del Forn, que juntament al carrer Sant Francesc de Pàdua han quedat tallats al trànsit durant dues hores. Els alumnes han dibuixat tot allò que els hi agradaria fer al carrer si no existissin els cotxes. La iniciativa, promoguda per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, ha servit per conscienciar a petits i grans d’evitar l’ús del vehicle privat, en mesura del que sigui possible, per fer els desplaçaments del dia a dia.

Una altra de les activitats dutes a terme aquesta setmana va ser la Cursa del Transport Interurbà, celebrada aquest passat dimarts al matí. Un any més, el transport públic va tornar a guanyar-li la partida al privat, tant en termes de temps com de costos (ja sigui econòmics com mediambientals). La cursa al nostre municipi va ser entre l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, que va fer ús de l’e7, i la tècnica de Medi Ambient, Cristina Fígols, que va utilitzar el cotxe. La sortida d’ambdós vehicles va ser a les 8.45 h des de la parada de la Sala, però amb resultats d’arribada diferents. Mentre que l’e7 va arribar a les 9.56 h a Meridiana (fent transbord en metro a les línies L3 i L5), el cotxe ho va fer a les 10.17 h, on a més a més no va trobar lloc per estacionar. Una diferència de 21 minuts entre ambdós vehicles que demostra, un cop més, que surt més rentable fer ús del transport públic.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura s’ha completat al nostre poble durant el passat cap de setmana amb una Hora del conte especial sobre mobilitat a la Biblioteca, una Caminada verda i una Pedalada contra el canvi climàtic.

Arxivat a: General
Nens i nenes de P5 pintant sobre l'asfalt
Uns 40 nens han participat al Dia sense Cotxes
Bonet, segon per la dreta, amb altres regidors i alcaldes de la Vall del Tenes