Portada > Actualitat > Notícies > S’aprova la modificació de crèdit per pagar una part de l’expropiació d’uns terrenys dels veïns de Can Feu per valor de 252.000 euros

S’aprova la modificació de crèdit per pagar una part de l’expropiació d’uns terrenys dels veïns de Can Feu per valor de 252.000 euros

29/11/2016

Amb els vots favorables de Poble Unit i les abstencions d’I-ERC, CDC, PSC i ICV-EUiA

L’Ajuntament de Santa Eulàlia va aprovar, durant el ple ordinari celebrat aquest passat dijous al vespre, la modificació de crèdit 9/2016. Una modificació pressupostària per reconèixer despeses no previstes inicialment, provinents dels estalvis de tot l’any. La regidora d’Hisenda, Montse Torras, va desglossar la modificació de crèdit de la següent forma:

a) Crear i dotar suficientment una aplicació pressupostària per afrontar el pagament parcial de 70.000 euros de la sentència condemnatòria per l’expropiació d’uns terrenys relacionats amb els terrenys de Can Feu per valor de 252.000 euros. Anteriorment, un cop que l'Ajuntament va rebre la sentència en ferm es va procedir a negociar amb els veïns afectats per pròpia voluntat política.

b) Dotar pressupostàriament 5 aplicacions per adquirir utillatge per la brigada municipal (8.091,94 euros), per aixecar unes notes registrals al barri de la Font de Sant Joan (2.000 euros), adquirir un equip de so pel Centre Cívic i Cultural La Fàbrica (8.000 euros), adquirir enllumenat nadalenc (4.400 euros) i adquirir una màquina de climatització per l’ajuntament (26.000 euros).

c) Transferir crèdit entre aplicacions pressupostàries de neteja d’edificis municipals per valor de 5.750 euros per poder reconèixer pressupostàriament la despesa associada al contracte de neteja i els serveis extraordinaris demandats el 2016.

d) Transferir crèdit a una aplicació pressupostària d’inversió de l’Escola Bressol l’Alzina per valor de 2.600 euros, ja que amb el crèdit disponible a l’aplicació no hi ha suficient per l’actuació que es vol realitzar.

Referent a la sentència condemnatòria a pagar pels terrenys de Can Feu, el regidor d’I-ERC, Ramon Vilageliu, va exposar que “utilitzar 70.000 euros per pagar aquesta sentència no ho trobem correcte, tenint en compte que aquests diners podrien anar destinats a donar serveis al poble”. Vilageliu va exposar la possibilitat de finançar aquest diners demanant un préstec a la caixa de crèdit de la Diputació. “Fa 25 minuts haguéssim votat que no, però tenim informació d’última hora que voldríem contrastar”, va afegir. La regidora Torras, conscient d’aquesta aportació per part d’I-ERC durant la Comissió Informativa, es va posar en contacte amb la Diputació, que li van confirmar la possibilitat de disposar de 175.000 euros anuals com a préstec, però degut a la delimitació del sistema europeu de comptes no era possible concertar el préstec perquè l’Ajuntament superava el 75% d’endeutament. La possibilitat de demanar l’ajuda a l’òrgan de tutela financera dels ens locals va quedar descartada “perquè no existeix risc potencial que pugui afectar la solvència de l’Ajuntament”, va afegir Torras.

Per la seva banda, el regidor de CDC, Esteve Aymà, va explicar que “el pressupost d’aquest any hauria d’haver contemplat una partida per cobrir aquesta sentència, tal i com ja vam avisar”. Torras va justificar la decisió de no incorporar la partida argumentant que, d’haver-ho fet, “s’haguessin deixat de fer inversions al poble”.

El regidor del PSC, Abraham Requena, va reclamar manca d’informació per part del govern sobre la modificació de crèdit, demanant una Junta de Portaveus, que va acabar produint-se. Després de reunir-se els líders de cada formació durant més de mitja hora, el ple es va tornar a reprendre, i aquest punt de l’ordre del dia va quedar aprovat amb els vots afirmatius de Poble Unit (5) i les abstencions d’I-ERC (4), CDC (2), PSC (1) i ICV-EUiA (1).

Altres punts que van quedar aprovats va ser el nou reglament del mercat, una moció de suport al referèndum d’independència de Catalunya (amb l’únic vot en contra del PSC) i una moció per la Democràcia i la Sobirania Local davant la prohibició a l’Ajuntament de Badalona a obrir les portes del consistori el passat 12 d’octubre (amb l’única abstenció del PSC).

El ple també va servir per a que la regidora de Benestar Social, Anna Montes, llegís el manifest institucional pel dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Per la seva banda, l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, va anunciar que el judici de l’escola bressol La Font del Rieral tindrà lloc el proper 20 de febrer.

Arxivat a: General
Moment en que es va reunir la Junta de Portaveus

Arxius adjunts