Portada > Actualitat > Notícies > Informació sobre el virus de la grip aviària H5N8, prohibicions i mesures de restricció

Informació sobre el virus de la grip aviària H5N8, prohibicions i mesures de restricció

16/03/2017

Per tal d'evitar l'aparició de nous focus en aquelles poblacions sota l'àrea d'influència

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha fet arribar als Ajuntaments sota l’àrea d’influència de grip aviària (entre els que s'hi troba Santa Eulàlia), un seguit de prohibicions i mesures a tenir en compte pels seus ciutadans i ciutadanes:

Què és la grip aviària H5N8?

La influença aviària és una malaltia viral que afecta principalment a les aus salvatges (especialment les aquàtiques) i les aus domèstiques. El tipus de virus que s'ha detectat en explotacions avícoles a Catalunya és el tipus H5N8 que només afecta a les aus i no es transmet als humans. Per tant, no hi ha risc de salut per a la població.

El Departament d'Agricultura de la Generalitat ha aplicat fins ara les mesures previstes segons directiva europea, en el Pla d'emergència davant d'un focus d'influença aviària. A banda de les actuacions de control fetes en les explotacions avícoles, el mateix Departament ha dictat unes mesures generals addicionals per tal de protegir les aus salvatges i domèstiques del possible contagi amb el virus en els municipis afectats del Vallès Oriental.

Prohibicions i mesures de restricció

1. Prohibició de la celebració de fires, mercats, exposicions i altres concentracions d'aus de corral o altres aus captives.

2. Prohibició de la cria d'ànecs i oques conjuntament amb altres aus de corral i la utilització d'ocells de les ordres anseriformes i charadriiformes (aus aquàtiques) com a reclams.

3. En cas de cria d'aus de corral per autoconsum, s'han d'aplicar les mesures següents amb l'objectiu d'evitar el contacte directe amb les aus salvatges: a) Confinar les aus domèstiques en un espai tancat / b) El pinso i l'aigua de beguda per a les aus domèstiques han d'estar en contenidors o dipòsits estancs. / c) Prendre mesures per evitar que les aus salvatges entrin en contacte amb els fems.

4. En cas que es detecti un augment sobrevingut d'aus mortes, cal comunicar-ho al vostre Ajuntament o al cos d'agents rurals.

Per a més informació podeu dirigir-vos a:

1. Oficina Comarcal del Vallès Oriental, Passeig del Dr. Francesc Fàbregas, 40-42 (Casa dels Mestres de Palou-Granollers)

Tel: 93 882 77 47 a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

2. Cos d’Agents rurals del Vallès Oriental: 935 617 000

Ànecs