Portada > Actualitat > Notícies > El ple municipal mostra el seu rebuig a les sentències de la justícia espanyola contra el 9N i recolza la celebració d’un referèndum

El ple municipal mostra el seu rebuig a les sentències de la justícia espanyola contra el 9N i recolza la celebració d’un referèndum

03/04/2017

S'aprova el nou plànol de delimitació de les franges de protecció d’incendis forestals i edificacions aïllades

El ple ordinari celebrat aquest passat dijous a la Biblioteca va servir per a que la majoria de partits polítics de Santa Eulàlia mostressin el seu rebuig a les sentències de la justícia espanyola contra el procés participatiu català del 9N i donessin ple suport en la convocatòria d’un referèndum. La moció, presentada conjuntament pels grups d’I-ERC, Poble Unit, PDeCAT i ICV-EUiA, va aprovar-se amb l’única abstenció del PSC. El regidor d’I-ERC, Pere Cabot, va defensar “el dret dels parlamentaris de Catalunya a decidir allò que els ciutadans els han legitimar a fer a través del vots”. El regidor del PSC, Abraham Requena, va justificar la seva abstenció essent conscient que existia un conflicte evident amb el govern de l’Estat. “Estar-hi en contra voldria dir que no hi ha un problema entre Catalunya i Espanya i que no s’han de buscar solucions”, va recalcar el regidor socialista.

Referent a aquesta qüestió, el PSC va presentar una moció que apostava per un nou pacte constitucional que renovés les relacions de convivència entre Catalunya i Espanya. Requena va recalcar la necessitat d’arribar a una entesa fent ús del diàleg i la negociació, subratllant que la solució no passava ni “per marxar d’Espanya” ni "per l’immobilisme per part del govern de Madrid”. La regidora d’ICV-EUiA, Elvira Mas, va expressar no voler “cap pacte amb l’Estat”, mentre que el regidor d’I-ERC, Ramon Vilageliu, va explicar que actualment “ja estem en una altra pantalla: la de la República”. La moció, que no es va aprovar, va comptar amb el vot favorable del PSC i els vots en contra de la resta del plenari.

Pel que fa a la resta de mocions, I-ERC va presentar-ne dues. La primera d’elles, favorable a l’acollida immediata a Catalunya de persones refugiades i migrants, va aprovar-se per unanimitat. La regidora d’I-ERC, Cristina Gallego, va afirmar que “Catalunya ja està preparada per acollir” i va exigir que l’estat espanyol traspassés les competències per accelerar els tràmits. La segona de les mocions, de suport a la sobirania energètica, també va quedar aprovada per unanimitat. El regidor d’I-ERC, Ramon Vilageliu, va parlar de la necessitat que la gent disposi de l’energia suficient per tirar endavant en el seu dia a dia. Sobre aquest tema, el regidor de medi ambient, Jordi Orriols, va afirmar que l’Ajuntament estava a punt d’aconseguir una subvenció per posar un punt de recàrrega de cotxes elèctrics al municipi.

El PSC també va presentar dues mocions més. La primera, en defensa dels interessos de les persones afectades per les clàusules sòl, va aprovar-se per unanimitat. La segona, en contra de les pràctiques abusives de les empreses del sector elèctric, va quedar aprovada amb les úniques abstencions del grup PDeCAT. El regidor d’aquest partit, Francesc Montes, va justificar l’abstenció pel "lleig" que això podia suposar per Estabanell, "empresa que sempre s’ha portat molt bé amb el poble”.

L’ultima de les mocions, presentada per ICV-EUiA i on s’apostava per la gestió pública de l’aigua, va quedar aprovada per unanimitat.

El ple també va servir per aprovar per unanimitat el nou plànol de delimitació de les franges de protecció d’incendis forestals i edificacions aïllades. El regidor de Medi Ambient, Jordi Orriols, va explicar que “fins ara la llei obligava a fer-ho en urbanitzacions i nuclis de població, mentre que ara és de compliment fer-ho en edificacions i urbanitzacions en terrenys forestals”. “Això beneficarà edificis com la Deixalleria, l’institut o masies aïllades de Santa Eulàlia” va afegir Orriols. Aquest plànol, elaborat d’acord amb la proposta dels serveis tècnics de l’Ajuntament, haurà de passar per la supervisió del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per aprovar-se definitivament. Adjunt a aquesta pantalla podeu trobar el plànol amb les noves delimitacions.

La regidora d’Economia, Montse Torras, va donar compte de la liquidació del pressupost de l’Ajuntament per a l’exercici 2016. Torras va explicar que hi havia hagut una execució de despeses del 86,4% i una execució d'ingressos del 89,48%, obtenint un resultat pressupostari de 262.837,59 euros. La regidora va exposar que el romanent de tresoreria a 31 de desembre del 2016 va ser de 1.836.284,47 euros, mentre que l'endeutament es va fixar en 4.616.321,15 euros, suposant això una reducció del deute durant el 2016 de 1.352.626,71 euros. Per últim, la regidora va exposar que el superàvit en termes de Comptabilitat Nacional havia estat de 1.575.645,91 euros.

Arxivat a: General
Ple ordinari 30-3-17
Plànol general franges Santa Eulàlia

Arxius adjunts