La 8a Fira Lliga't a la Terra torna a Santa Eulàlia el dissabte 22 d'abril
La Fàbrica acollirà, de 9 del matí a 7 de la tarda, una nova edició del mercat del planter
La 8a edició de la Fira Lliga't a la Terra torna a Santa Eulàlia de Ronçana el dissabte 22 d'abril, de 9 del matí a 7 de la tarda. El recinte de La Fàbrica serà l'epicentre de la majoria d'activitats que s'han organitzat per aquesta ocasió. Per segon any consecutiu la venda de planter on line tornarà a ser un dels grans atractius, ja que ja es pot fer la comanda i recollir-la el dia de la fira a través del web www.llavorsorientals.cat. Enguany, coincidint amb la proximitat de la Diada de Sant Jordi, tota aquella persona que s'acosti a la Fira serà obsequiada amb un punt de llibre i amb una planta de la varietat de tomàquet "rosa ple", característic per ser molt aromàtic, de gust dolç i de textura carnosa i sucosa.
A continuació podeu trobar l'agenda d'activitats programada pel dissabte 22 d'abril:
- 9:00 h. Mercat del planter (de 9 del matí a 5 de la tarda): varietats antigues de tomàquet, horta, plantes aromàtiques i medicinals, arbustos... Parades de pagesos/es i productors/es durant tot el dia. Recollida de comandes on line: de 13:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 18:00 h.
- 10:00 h. Visita a l'Hort de l'Espelt (ubicat a El Molí d'en Vendrell).
- 11:30 h. Taller pràctic: "Explorem els marges: plantes silvestres comestibles" a càrrec de Llavors Orientals.
- 12:00 h. Taller familiar a càrrec de l'Associació de veïns La Primavera.
- 13:30 h. Dinar popular: Amanida de l’hort amb cigró menut - Fideuà amb verdures de temporada i amb all i oli de mongetes - Mel i mató. Menú elaborat per CUINAVO. Preu: 8 euros.
- 15:30 h. Visita a l'Hort de l'Espelt - (ubicat a El Molí d'en Vendrell).
- 16:30 h. Taller pràctic: "Agricultura ecològica. Sembrar i repicar" a càrrec Llavors Orientals.
- 17:00 h. Taller familiar de figures de JumpingClay: vine a fer una rosa o un tomàquet d'argila i te l'emportes. A càrrec d'Àngels Pallisa.
- 18:30 h. Berenar per a tothom: panet de xocolata elaborat pel Fornet del Fai.
- 19:00 h. Presentació del llibre de caracterització de les "Varietats locals de tomàquet del Vallès Oriental".