Portada > Actualitat > Notícies > Luque i Mingote, acompanyats d’Apindep, travessen nedant l’estret de Gibraltar en menys de 5 hores

Luque i Mingote, acompanyats d’Apindep, travessen nedant l’estret de Gibraltar en menys de 5 hores

08/06/2017

Es posen a la venda 200 casquets de natació, on tots els seus beneficis aniran destinats a Apindep Ronçana

La parella formada per Miguel Luque, prestigiós nedador paralímpic, i Sergi Mingote, esportista i alcalde de Parets, va aconseguir aquest passat dimarts superar un repte a l’abast de molt pocs: travessar nedant l’estret de Gibraltar mitjançant relleus. La iniciativa, impulsada a través d’Apindep Ronçana, va permetre que 6 nois i 2 monitors del centre acompanyessin a Luque i Mingote en aquesta aventura. Amb sortida des de Platja Paloma, a Tarifa, i arribada fins a Punta Almansa, al Marroc, Luque i Mingote van recórrer els poc més de 17 quilòmetres en un temps de 4 hores i 57 minuts.

Per celebrar l’èxit d’un esdeveniment d’aquest tipus, aquest matí, el centre d’Apindep ha organitzat un acte per homenatjar-los. La projecció d’un vídeo de la travessa ha precedit les impressions dels protagonistes. Mingote ha qualificat l’experiència “d’increïble”. “Durant la travessa hi havia moments que ens faltaven els ànims, però els nois i noies d’Apindep ens animaven a no rendir-nos”. Mingote també ha volgut exalçar la valentia de Luque a l’hora d’afrontar el repte, demostrant “les capacitats dels discapacitats”. L’alcalde de Parets també ha comentat curiositats, com l’albirament de balenes o d’una embarcació de narcotraficants, fins a les dificultats més evidents; les corrents i els constants canvis de temperatura dins de l’aigua.

Per la seva banda, Luque s'ha mostrat molt satisfet de l’experiència i “emocionat” després de visualitzar el vídeo de l’aventura. Luque ha destacat que, tot i els 2 mesos de preparació prèvia, va haver-hi moments molt durs. “Hi havia instants que no podia parar de vomitar, però em negava a no seguir”.

A l’acte també hi ha sigut present la coordinadora de comunicació de Cola-Cao, Anna Morejón, patrocinador principal de la travessa. “Ha sigut apassionant per tots els valors i esforç que heu demostrat”.

Luque i Mingote han tancat l’acte fent entrega a Mercè Llauradó, presidenta d’Apindep Ronçana, de 200 casquets de natació, on tots els ingressos de la seva venda aniran destinats al centre d’Apindep Ronçana. A Santa Eulàlia, es poden trobar a la merceria Can Ferrer a un preu de 5 euros.

Merçè Llauradó, amb el casquet benèfic
Luque i Mingote, acompanyats dels nois d'Apindep, a la seva arribada al Marroc
Els integrants de l'aventura, mirant el video
Sala plena de gom a gom per seguir la roda de premsa