Portada > Actualitat > Notícies > S’aprova el conveni de cooperació entre el Consorci Besòs Tordera i l’Ajuntament de Santa Eulàlia per a la gestió i execució del col·lector del Torrent de les Tres Pedres

S’aprova el conveni de cooperació entre el Consorci Besòs Tordera i l’Ajuntament de Santa Eulàlia per a la gestió i execució del col·lector del Torrent de les Tres Pedres

14/06/2017

Està previst que les obres s’iniciïn a principis del 2018

El ple extraordinari celebrat ahir al vespre, a la sala Pau Casals de la Biblioteca, va servir per aprovar per unanimitat el conveni de cooperació administrativa entre el Consorci Besòs Tordera i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana per a la gestió i execució de les obres del col·lector definitiu del Torrent de les Tres Pedres. Uns treballs que permetran la construcció d’una xarxa de clavegueram per tal de reconduir les aigües residuals de les urbanitzacions del Bosc d’en Roure, els Ametllers, La Primavera, Can Met i Can Maset amb el sistema de sanejament ja existent al barri del Rieral. En l’últim tram del col·lector, i paral·lelament a aquest, es realitzarà una rasa per les futures connexions de clavegueram amb la urbanització del Camí de la Serra.

L’obra del Torrent de les Tres Pedres estarà finançada per la Diputació de Barcelona per un import de 1.086.628,40 euros. Està previst que els treballs comencin a principis del 2018 i que tinguin una durada d’entre 4 i 5 mesos. La nova xarxa de clavegueram tindrà una longitud de poc més de 3 quilòmetres i estarà formada per un tub de 40 cm que funcionarà a través d’un sistema de gravetat. Cal recordar que l’actual sistema funciona per bombeig a través d’una canalització provisional que es va haver de fer d’urgència a principis del 2011 arran d’un suposat abocament incontrolat d’aigües residuals.

L’alcalde Francesc Bonet va ressaltar la gran importància d’aquesta obra que, tot i que no tindrà visibilitat al tractar-se d’una xarxa de clavegueram, serà “clau” per reconduir les aigües residuals de diversos barris de Santa Eulàlia. El regidor d’I-ERC, Pere Cabot, va explicar que aquesta era una “obra prioritària” pel municipi i que, per fi, es posava fi a una problemàtica que s’arrossegava des de feia molts anys. Adjunt a aquesta pantalla pots consultar el document PDF amb el projecte del Torrent de les Tres Pedres i el seu àmbit d’actuació.

En un altre punt de l’ordre del dia també es va aprovar per unanimitat el nomenament per 4 anys més del jutge de pau, Josep Solé, que exerceix aquest càrrec a Santa Eulàlia des del novembre de 1996. El regidor del PDeCAT, Francesc Montes, va voler exalçar el “tarannà” i el “saber fer” de Solé al llarg d'aquests 21 anys.

Per últim, el plenari va aprovar, amb l’única abstenció del PSC, la modificació de crèdit 5/2017 per tal d’incrementar la dotació pressupostària de determinades aplicacions per aplicar despeses que van quedar pendents d’aplicar al pressupost de l’exercici 2016 per manca de consignació. La despesa total aplicada és de 38.605,27 euros, dels quals destaquen els 19.334,78 euros per a serveis de recaptació. El regidor socialista, Abraham Requena, va voler justificar el seu vot al·ludint que si es va abstenir en el ple del pressupost 2017, ara també ho havia de fer.

Arxivat a: General
Ple extraordinari 14-6-17

Arxius adjunts