Portada > Actualitat > Notícies > La 8a Fira del Tomàquet torna a Santa Eulàlia el 22 i 23 de juliol

La 8a Fira del Tomàquet torna a Santa Eulàlia el 22 i 23 de juliol

13/07/2017

Tots els visitants podran comprar pa, oli, sucs i tomàquets als pagesos de la comarca que cultiven aquestes varietats

La 8a edició de la Fira del Tomàquet, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Santa Eulàlia, tornarà a fer parada a La Fàbrica els dies 22 i 23 de juliol, de 9 del matí a 2/4 de 3 del migdia. Dues jornades on l'hortalissa estrella de la comarca tornarà a ser el tomàquet. A continuació us passem el programa dels dos dies de la fira:

09:00 h- 1a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

10:30 h- 2a visita guiada a l'hort de l'Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

11:00 h- Tast de varietats antigues de tomàquets, a càrrec d'Slow Food Vallès. 

11:00 h- Taller pràctic de dissabte: “Assecar al sol. Com assecar tomàquets i com preparar-los per menjar”, a càrrec de Quino Ortí de l’Horta la Fanecada.

              Taller pràctic de diumenge: “Biodiversitat subterrània i la fertilitat dels sòls agraris”, a càrrec de Pilar Andrés, investigadora del CREAF i experta en sòls.

12:00 h- 3a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals. 

12:15 hShow cooking amb els cuiners de CuinaVO: “Elaboració de 4 tapes fetes amb tomàquets de varietats locals”. Es podrà degustar i presenciar com cuinen les quatre varietats que es degustaran (2 euros).

La gran novetat per aquesta 8a edició serà que es podrà adquirir una cistella de tomàquets de varietats locals, amb la possibilitat de poder escollir 3 o 4 tomàquets de la varietat que es vulgui per tal de regalar o per a consum propi. També com a novetat, enguany hi haurà un concurs d'Instagram organitzat per CuinaVO per trobar la millor fotografia de tomàquet de varietat recuperada. El premi serà un passaport on es podrà degustar d'un àpat en tots els establiments dels quals disposa CuinaVo, a més a més d'un curs de cuina. També hi haurà un concurs al millor tomàquet en cru, on s'escolliran a 3 finalistes que estaran al Festival del Tomàquet que tindrà lloc el 30 de juliol a la Garriga.

A més a més, durant tota la fira, els visitants podran comprar pa, oli, sucs i tomàquets als pagesos de la comarca que cultiven aquestes varietats, a més a més de ser obsequiats amb el "Llibret de varietats antigues de tomàquets del Vallès".

Arxivat a: General
8a Fira del Tomàquet
Cistella de tomàquets
Concurs Instagram
8a Fira del Tomàquet