Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament mostra el seu rebuig a la destitució il·legal del president de la Generalitat i de tot el seu govern

L’Ajuntament mostra el seu rebuig a la destitució il·legal del president de la Generalitat i de tot el seu govern

05/12/2017

El ple municipal també demana l’alliberament dels presos i les preses polítiques

El ple ordinari celebrat aquest passat dijous a la Biblioteca va aprovar una moció per mostrar l’absolut rebuig a la destitució del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de tot el seu govern. L’escrit, presentat per I-ERC, també s’oposava a la dissolució il·legal de la legislatura com a conseqüència de l’aplicació de l’article 155 i a la convocatòria il·legal d’eleccions autonòmiques. El text destacava que l’única autoritat que pot dissoldre la legislatura és el President de la Generalitat i que a l’article 155 no hi ha cap referència a la possibilitat que el govern espanyol pugui atribuir-se les funcions esmentades. La moció va comptar amb els vots a favor de Poble Unit (5), I-ERC (4), PDeCAT (1, degut a l’absència al ple del regidor Esteve Aymà) i ICV-EUiA (1). L’únic vot en contra va ser del grup municipal del PSC, on el regidor Abraham Requena va justificar el seu vot exposant que la moció “estava plena d’incongruències”.

El plenari també va aprovar, amb l’única abstenció del PSC, un moció per la llibertat dels presos i preses polítiques catalanes. L’alcalde Francesc Bonet va titllar la situació dels Jordis i els consellers empresonats com d’“indignant i injusta”, mentre que Requena va justificar el seu vot al·legant que presentava una altra moció similar criticant l’acte de l’Audiència Nacional contra els ex consellers. Precisament, la moció dels socialistes va comptar amb l’aprovació de tots els grups municipals menys d’ICV-EUiA, que es va abstenir. La moció que no va quedar aprovada, també del PSC, va ser la del panorama que es presentava a Catalunya davant les eleccions del 21-D. Tots els grups van votar en contra menys el mateix partit socialista.

L’última de les mocions, també del PSC, va ser amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Després de discutir sobre cert punts del text, la moció va quedar aprovada per unanimitat.

Per últim, en el torn de precs i preguntes, l’alcalde Francesc Bonet va informar sobre les diverses obres que hi ha en marxa al municipi. Del camí de vianants fins a Lliçà d’Amunt va explicar que es preveu que s’iniciïn durant el segon trimestre del 2018, justificant el retràs degut a que el procés de licitació de les obres i els expedients d’expropiació encara no havien finalitzat. Referent a les obres del col·lector definitiu del Torrent de les Tres Pedres, Bonet va dir que començarien durant el primer trimestre del 2018 i que els treballs durarien entre 4 i 6 mesos. Pel que fa a les obres de reparació de l’antiga escola bressol Font del Rieral, va informar que el passat 9 de novembre es va signar el contracte administratiu per a la prestació del servei de la redacció del projecte i direcció d’obra de reparació parcial de l’equipament i que en un període de 4 mesos podrien licitar les obres. Referent a la implantació de la fibra òptica, va dir que aquestes s’havien endarrerit uns mesos per falta de permisos de l'ACA i l’Administració de Carreteres, però que es preveia la seva implantació durant el primer trimestre del 2018. Per últim, a propòsit de la distribució del gas ciutat, va informar que en breu començaria un altre tram des de la Font de Sant Joan fins al poliesportiu i que amb el pas de vianants fins a Lliçà d’Amunt entraria una altra via pel Rieral.

Arxivat a: General
Ple ordinari 30-11-2017