Portada > Actualitat > Notícies > El taller de memòria dirigit a majors de 60 anys obre el seu període d'inscripcions

El taller de memòria dirigit a majors de 60 anys obre el seu període d'inscripcions

14/03/2018

Les classes tindran lloc cada dimecres, al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, del 4 d'abril al 13 de juny

La Regidoria de Benestar Social obre el període d'inscripcions per formar part del taller de memòria, dirigit a persones més grans de 60 anys i que estiguin empadronades a Santa Eulàlia. Aquest taller gratuït, que ja fa 3 anys que s'està realitzant al nostre municipi, estarà dividit en dos grups:

- Taller inicial: de 10 a 11.30h. Dirigit a aquelles persones que no han fet mai un curs d'aquestes característiques.

- Taller de reforç: d'11.30 a 13h. Dirigit a aquelles persones que ja ha realitzat un taller de memòria anteriorment.

Ambdós tallers estaran realitzats per l’educador social Eduard Verge. Des de l'any 2015 s’han fet a Santa Eulàlia 4 tallers inicials i 3 de reforç, amb un total de 76 persones inscrites, de les quals 46 han repetit com a mínim en una ocasió. El temari a desenvolupar serà el següent:

- Tècniques de relaxació i respiració: exercicis físics suaus, lents i fets a consciència, amb automassatge i respiracions profundes.

- Exercicis i jocs de memòria: s'exerciten els diferents tipus de memòria, la de a curt termini (de treball i immediata) i la de a llarg termini (semàntica, episòdica, etc.).

- Trucs i estratègies per practicar durant la setmana: es proposen exercicis perquè la persona incorpori bones pràctiques i hàbits saludables en el seu dia a dia.

- Explicacions sobre els mecanismes de la memòria i factors que influencien en el seu bon funcionament: es parla i s'estudia com funciona la memòria per comprendre la manera de millorar-la. S'expliquen, per exemple, les fases de la memòria com són el registre, l’emmagatzematge i l'evocació.

Aquelles persones interessades en aquest taller poden fer la seva inscripció de forma gratuïta al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica o als Serveis Socials de l'Ajuntament.

Arxivat a: General
Taller de memòria
Taller de memòria