Portada > Actualitat > Notícies > L’alellenca Josefina Maymó, guanyadora del 9è Certamen Literari de Relat Breu

L’alellenca Josefina Maymó, guanyadora del 9è Certamen Literari de Relat Breu

07/05/2018

Es presenten un total de 47 obres en homenatge a l'escriptor català Manuel de Pedrolo

Aquest passat divendres, la Biblioteca va acollir l’entrega de premis del 9è Certamen Literari de Relat Breu, que va deixar com a guanyadora l’escriptora d’Alella, Josefina Maymó, amb l’obra “El mitjó vermell”. El jurat va valorar l'emoció que transmetia el text i com estava estructurat. El segon lloc va ser pel Xavier Mas, de Navàs, amb el text “El llegat”, destacant-ne el seu relat hàbil i la seva trama ben resolta. Per últim, el tercer guardó va ser per l’Etna Miró, de Lleida, amb el relat “Filla del foc”, amb una història ben plantejada, incorporant el realisme màgic i un lèxic ric i adequat.

Els escrits d’enguany van haver de guardar relació amb la proposta “Tocats pel foc” com a homenatge als 100 anys del naixement de l’escriptor català Manuel de Pedrolo. El certamen va comptar enguany amb un total de 47 obres presentades. Els textos guanyadors sortiran publicats a la revista Ronçana i a la pàgina web de la Biblioteca.

Al vespre, la Sala Pau Casals va acollir el sopar literari, que va comptar amb més de 100 comensals. El Teatre Nacional del Tenes, acompanyat d'amics com Sí senyor, Da Capo, Ton Rulló, Jaume Arnella, Montse Bonet i Xavier Nogué, van cantar i recitar poemes de Josep Maria de Sagarra. El menú del sopar va anar a càrrec del Racó del Mima't.

D'esquerra a dreta: Mas, Maymó i Miró
Josefina Maymó, primer premi amb l'obra "El mitjó vermell"
Els tres guanyadors del 9è Certamen Literari de Relat Breu, amb els membres del jurat