Portada > Actualitat > Notícies > El ple aprova la renovació del contracte per 3 anys més del subministrament d’aigua potable entre l’Ajuntament i Sorea

El ple aprova la renovació del contracte per 3 anys més del subministrament d’aigua potable entre l’Ajuntament i Sorea

05/06/2018

S’anuncia també la creació de la regidoria de Mobilitat

El ple ordinari celebrat el passat dijous a la Biblioteca va servir per aprovar la renovació del contracte de subministrament d’aigua potable entre l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i l’entitat Sorea. El punt va rebre els vots afirmatius de tot l’arc municipal a excepció del PSC, que va votar-hi en contra. L’alcalde Francesc Bonet va detallar-ne les condicions: contracte amb una pròrroga de 3 anys on s’inclou un cànon addicional pel primer any de 15.000 euros, un cànon per la pròrroga de 39.018 euros l’any, un retorn de 354.000 euros en millores d’infraestructures i deficiències de la xarxa, un extra de 45.000 euros de millores d’aigua i l’aportació de 2.000 euros pel trenet de la Festa Major d’estiu.

El regidor d’I-ERC, Pere Cabot, va mostrar la conformitat del seu grup amb la pròrroga de 3 anys amb Sorea, destacant que la gran avantatge serien els diners que rebrien per part de la companyia i el fet de guanyar temps per aconseguir una millor gestió del servei. El regidor del PDeCAT, Francesc Montes, va explicar que l’anterior legislatura es va dur a terme una auditoria sobre el servei que oferia Sorea, i on s’especificava que aquesta companyia d’aigua buscava beneficis allà on no els tenia. “És un tema complex i en els darrers anys han canviat molt les coses, però cal que no s’oblidi aquest fet”, va concloure Montes. El regidor del PSC, Abraham Requena, va justificar el seu vot en contra al·legant contradiccions sobre les condicions que es trobava el recepcionament de la xarxa d’aigua al barri de Can Marquès. Requena també va justificar la seva negativa en el fet que les aportacions pactades es veurien reflectides posteriorment en el cost de l’aigua, “suposant un increment del preu de la factura pels veïns”. El regidor socialista va exposar com a últim argument el fet que l’Ajuntament es va comprometre en el seu dia a estudiar la remunicipalització del servei d’aigua i fins a dia d’avui no s’havia fet, fent que aquest contracte “lligui de peus i mans” al proper govern. Per últim, la regidora d’ICV-EUiA, Elvira Mas, va explicar que l’aigua és un bé vital i necessari que s’hauria de gestionar pel municipi o pel Consorci. “Entenem que això ara no pot ser i que amb aquests terminis hauria de ser el futur govern el que decideixi”. L’alcalde Francesc Bonet va voler deixar clar que aquest contracte no suposaria cap cost addicional pels ciutadans i que la idea de fer una pròrroga de 3 anys és per donar marge de temps al proper govern en la possible municipalització, licitació o nova pròrroga del servei.

L’altre punt d’interès del plenari va ser l’anunci de creació de la regidoria de Mobilitat. L’alcalde Francesc Bonet va explicar que la regidora Montse Torras se’n feia càrrec per tal d’aprofitar l’experiència que tenia en aquest sector. “Ens centrarem en implementar el taxi a demanda, estudiar la possibilitat d’implementar el bus urbà en algunes hores o trajectes, tot i que a dia d’avui econòmicament no és factible, i potenciar el servei per a la gent gran del Porta’m”. La regidoria de Recursos Humans, que fins ara havia estat a càrrec la regidora Montse Torras, passava a mans del regidor Jordi Orriols.

El plenari també va aprovar per majoria, amb l’abstenció del PSC, la modificació de crèdit 2/2018 per un import de 360.407 euros, on tal i com estableix la llei d’estabilitat pressupostària, els diners s’han d’invertir en l’amortització anticipada de préstecs. El regidor d’I-ERC, Pere Cabot, va explicar que al seu grup no els hi agradava fer aquesta modificació quan aquests diners anaven a parar a eixugar deute i no a oferir serveis als ciutadans, tot i que entenien que s’havien d’adaptar a la llei.

Per últim, els partits de l’arc municipal van debatre un total de 10 mocions que podeu consultar detalladament en els documents adjunts a aquesta pantalla:

- Moció del grup PSC, per la ratificació del conveni 189 de L'OIT sobre les persones treballadores de la Llar. Aprovada per unanimitat.

- Moció del grup PSC, sobre la Xarxa d'impulsors als municipis de la Garantia Juvenil. Vots a favor (1): PSC / Vots en contra (1): ICV-EUiA / Abstenció (11): PU, I-ERC, PDeCAT. Es necessita segona ronda de votacions on 2 regidors d’I-ERC acaben donant el vot en contra.

- Moció del grup PSC, contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere. Vots a favor (6): PU i PSC / Vots en contra (1): ICV-EUiA / Abstencions (6): I-ERC i PDeCAT.

- Moció del grup PSC, d'adhesió a la manifestació feminista del 16 de maig, per rebutjar la sentència de "La Manada" i per exigir pressupost compromès per desenvolupar el pacte d'Estat contra la violència de gènere. Aprovada per unanimitat.

- Moció del grup PSC, sobre la universalització dels Serveis Sanitaris i la lluita contra les llistes d'espera. Vots a favor (6): PU i PSC / Vots en contra (1): ICV-EUiA / Abstencions (6): I-ERC i PDeCAT.

- Moció del grup PSC, per la recuperació de les activitats gratuïtes als Casals de la Gent Gran. Vots a favor (6): PU i PSC / Vots en contra (1): ICV-EUiA / Abstencions (6): I-ERC i PDeCAT.

- Moció del grup PSC, a favor de diàleg i la reconciliació. Vots a favor (1): PSC / Vots en contra (12): PU, I-ERC, PDeCAT i ICV-EUiA.

- Moció del grup ICV-EUiA, en suport al professorat de l’IES PALAU de Sant Andreu de la Barca. Aprovada per unanimitat.

- Moció del grup ICV- EUiA, per donar suport als CDRs i la resistència civil activa i no violenta. Vots a favor (12): PU, I-ERC, PDeCAT i ICV-EUiA / Vots en contra (1): PSC.

- Moció del grup ICV- EUiA, a favor dels llaços grocs als espais públics i per sancionar a qui els retirin. Vots a favor (5): I-ERC i ICV-EUiA / Abstencions (8): PU, PDeCAT i PSC.

Arxivat a: General
Ple ordinari del passat dijous a la Biblioteca

Arxius adjunts