Portada > Actualitat > Notícies > La 9a Fira del Tomàquet torna a Santa Eulàlia els dies 21 i 22 de juliol

La 9a Fira del Tomàquet torna a Santa Eulàlia els dies 21 i 22 de juliol

10/07/2018

Amb visites a l’hort de l’Espelt, tallers pràctics, tast de varietats antigues i show cooking

La 9a Fira del Tomàquet, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, tornarà al municipi el dissabte 21 i diumenge 22 de juliol amb la garantia d’haver-se consolidat ja com una referència dins de la comarca. La Regidoria de Promoció Econòmica ja ha fet públic el programa d’activitats de la fira, on centenars de persones s’apropen fins al recinte de La Fàbrica per delectar-se amb aquesta fruita de color vermell.

Com a novetat de l’edició d’enguany, tots els actes es concentraran durant la primera franja del matí per tal que els visitants puguin gaudir de totes les activitats de forma més continuada. La fira romandrà oberta ambdós dies de 9 del matí a 2/4 de 3 del migdia.

Programa de la 9a Fira del Tomàquet:

09:00 h - 1a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

10:15 h - 2a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

10:15 h - Taller pràctic de dissabte: “Guarda’t les llavors”, impartit per Phoenicurus.

                Taller de diumenge: “Vericompostatge casolà en tapers”, impartit per Bàrbara López.

11:15 h - Tast de varietats antigues de tomàquets, a càrrec d’Slow Food Vallès. Endevina quina varietat estàs degustant i emportat un premi vermell.

11:15 h - 3a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

12:15 h - Show cooking amb els cuiners de CuinaVO: “Elaboració de 4 tapes fetes amb tomàquets de varietats locals”. Es podrà degustar i presenciar com cuinen les 4 varietats que es degustaran (2 euros).

Durant tota la fira els visitants podran comprar pa, oli, sucs i tomàquets als pagesos de la comarca que cultiven aquestes varietats, a més a més de ser obsequiats amb el "Llibret de varietats antigues de tomàquets del Vallès”. Com a novetat, per cada tiquet de compra igual o superior a 5 euros s’optarà al sorteig d’una nit a un allotjament rural de la comarca i a un dinar per a dues persones.

9a Fira del Tomàquet
9a Fira del Tomàquet
9a Fira del Tomàquet
Cartell 9a Fira del Tomàquet