Portada > Actualitat > Notícies > Programa d’actes de la Festa Major 2018 de Santa Eulàlia de Ronçana

Programa d’actes de la Festa Major 2018 de Santa Eulàlia de Ronçana

11/07/2018

L'Ajuntament instal·larà un punt lila per informar-se i denunciar actituds i/o agressions masclistes

La Regidoria de Festes dona a conèixer el programa d’actes de la Festa Major 2018 de Santa Eulàlia, dels dies 26, 27, 28 i 29 de juliol. Un programa farcit d’activitats dirigides a petits i grans on el protagonisme recaurà, un any més, en el Joc dels Colors. Blaus, Verds, Vermells i Grocs intentaran proclamar-se guanyadors de la 23a edició disputant un total de 8 proves.

Dins dels actes més tradicionals de Festa Major no faltaran la milla, el pregó, el correfoc, la missa solemne, la festa de l’escuma o l’homenatge als avis més grans de 90 anys. Per segon any consecutiu, es durà a terme un correaigua just després de la holy party de la plaça de l’Ajuntament. Els més petits podran gaudir d’espectacles infantils a la plaça de l’església amb les companyies “Xarop de Canya” i “Jam Clown and Street theater”. La masterclass de zumba, els balls llatins o l’exhibició de trackdance faran les delícies dels més moguts. El gran espectacle, a la plaça de l’Ajuntament, serà un Impro Show a càrrec de la companyia barcelonina “Planeta Impro”, que posarà el seu toc d’humor amb la improvisació i l’ajuda del públic.

Pel que fa als concerts, el Xafarranxo i la plaça de l’Ajuntament seran l’epicentre de la millor música. A l’espai jove del Xafarranxo hi actuaran els grups de La Folie, Sense sal, La sra Tomasa, Roba Estesa i la Banda del Coche Rojo. També hi haurà actuacions de formacions locals com The Crabb Apples i Ron&Papas. A la plaça de l’Ajuntament la música anirà a càrrec de Cocodrilo Club, una nit de dj’s i l’orquestra la Chatta.

Igual que l’any passat, durant els dies de Festa Major els ciutadans podran gaudir del servei d’un trenet gratuït amb parades al CAP, la plaça de l’Ajuntament i la plaça de l’església, en horari de 17:00 a 24:00h.

Pel que fa als actes previs de Festa Major, el programa donarà el tret de sortida amb la 10a edició de les 6HDV d’aquest proper dissabte 14 de juliol. No faltaran tampoc les prèvies amb La Timba, la jornada de tir al plat, les 3 hores de resistència en BTT, el concurs de pintura ràpida a l’oli, un tobogan urbà per refrescar-se, el 22è aplec de Sant Simplici, el cinema amb tovallola o el sopar jove.

Punt lila i campanya contra el botellot

L'Ajuntament incorporarà un punt lila durant els dies 26, 27, 28 i 29 de juliol, de 23 h fins al tancament del Xafarranxo. L’espai Rajoler es convertirà en punt d’informació i assessorament sobre agressions o assetjaments que es puguin donar durant la Festa Major. Al mateix punt lila es podran comprar samarretes amb el lema “no en deixem passar ni una”, a un preu de 5 euros. Si vols ser una de les persones voluntàries que atengui en el punt lila, adreçat al següent enllaç per a inscriure't.

A més a més, l’Ajuntament ha iniciat una campanya per tal d’evitar el botellot als carrers del poble. Mitjançant un tríptic, s’informa de les conseqüències que pot comportar aquest tipus de pràctiques. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra informaran als establiments del poble d'aquesta campanya, per tal d'evitar la venda d'alcohol a menors de 18 anys. Durant els dies de Festa Major hi haurà presència policial per combatre el botellot.

Si vols descobrir el programa complet de la Festa Major 2018 descarrega’t el PDF adjunt a aquesta pantalla.

Festa Major 2018 Santa Eulàlia de Ronçana
Punt lila Festa Major 2018
Punt lila Festa Major 2018
Botellot Festa Major 2018

Arxius adjunts