Portada > Actualitat > Notícies > La Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia segueix a l’alça

La Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia segueix a l’alça

23/07/2018

La 9a edició aplega més de 700 persones al recinte de La Fàbrica entre dissabte i diumenge

La 9a Fira del Tomàquet, celebrada aquest passat cap de setmana al recinte del Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, va tornar a demostrar que segueix sent un referent del sector dins de la comarca. Més de 700 persones van passar entre dissabte i diumenge pel recinte del Rieral, on van poder gaudir de tot tipus d’activitats durant el matí. No van faltar les ja habituals visites a l’hort de l’Espelt, el tast de varietats antigues de tomàquets o els tallers pràctics per saber com tractar i guardar llavors per mantenir un cultiu o com fer vermicompostatge casolà en tapers.

L’activitat estrella va ser, un any més, el show cooking a càrrec dels cuiners de CuinaVO. Entre ambdós dies, es van elaborar en directe un total de 8 tapes fetes amb tomàquets de varietats locals, on seguidament els participants van poder degustar-ne una petita mostra. La sessió de dissabte va comptar amb 113 persones, mentre que en la de diumenge hi van participar 130.

A més a més, el recinte exterior de La Fàbrica va acollir durant la fira un total 12 parades que van oferir productes de quilòmetre 0 com tomàquets, pa i sucs. Aquell que ho va voler va poder endur-se el llibret de varietats antigues de tomàquets.

Un moment del tast de varietats antigues de tomàquets
Un moment del tast de varietats antigues de tomàquets
Un total de 12 establiments van vendre productes de quilòmetre 0
Tapes del show cooking de la sessió de diumenge