Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament incrementa la partida per dur a terme les obres de reforma de l’antiga escola bressol La Font del Rieral

L’Ajuntament incrementa la partida per dur a terme les obres de reforma de l’antiga escola bressol La Font del Rieral

24/07/2018

La regidora d'Economia, Hisenda i Mobilitat, Montse Torras, presenta la seva renúncia en el plenari

El ple ordinari celebrat dijous passat a la Biblioteca va servir per aprovar la modificació de crèdit 6/2018, on en un dels seus punts s’incrementa la partida en 36.953,67 euros per dur a terme les obres de millora i reforma de l’antiga escola bressol La Font del Rieral. La consignació inicial era de 7.012,64 euros i amb aquest increment la consignació final arriba fins als 43.966,31 euros, obtinguts tots ells a través d’un préstec. A aquesta quantitat cal sumar-li els 236.916,92 que s’incorporen del pressupost 2017, obtenint un import total de 280.883,23 euros. L’Ajuntament estima que el cost de la primera fase de reformes, on es repararà la coberta i l'estructura exterior de l'edifici, serà de 310.000 euros aproximadament, dels quals 240.000 sortiran de l’acord arribat el febrer de 2017 amb els advocats de l’arquitecte i l’arquitecte tècnic que van redactar i dirigir el projecte de l’antiga escola bressol. A dia d'avui, els serveis tècnics de l'Ajuntament ja treballen amb el projecte provisional de reparació presentat per Volta Arquitectura, de Caldes de Montbui, des del passat mes de març. La intenció es seguir estudiant-lo per obtenir el pressupost definitiu més acurat possible.

El regidor del PDeCAT, Francesc Montes, va argumentar l'abstenció de la seva formació en la modificació de crèdit fent referència a que la reforma de l'escola bressol no lligava amb els compromisos adquirits amb anterioritat. “Quan vam aprovar el pressupost vam demanar que, abans de donar llum verda a la reforma, es fes un anàlisi de costos per saber si valia la pena reparar l’edifici o fer-ne un de nou. No se'ns ha informat de quin és l'import que costaran les obres i ja es dona per fet que es faran”, va subratllar Montes. Per la seva banda, el regidor del PSC, Abraham Requena, va justificar la seva abstenció donat que en el seu dia el seu grup no va aprovar el pressupost. “Vam acordar que la problemàtica de l’escola bressol havia de ser consensuada. Tot i que el PSC vol tornar a obrir aquesta escola, veiem que s’estan prenent decisions al marge de la comissió”, va afegir Requena. El regidor d’I-ERC, Ramon Vilageliu, va explicar que mai s’hauria d’haver arribat a aquesta situació amb l'edifici, pel que estaven contents amb la intenció de reparar-lo. Per últim, la regidora d’ICV-EUiA, Elvira Mas, va felicitar-se de que es posés fil a l’agulla en la reparació de l’edifici. “En quan a usos, estem a favor de tornar-la a obrir com a escola bressol”, va subratllar Mas. Per la seva banda, l’alcalde Francesc Bonet va explicar que la modificació de crèdit només servia per poder reparar les deficiències de l’edifici i que, posteriorment, s'estudiaria entre tots els partits polítics quin ús se li hauria de donar per valorar l’adequació de l’espai interior. Bonet va voler aclarir el comentari del regidor socialista, afirmant que no existia cap comissió sobre l’escola bressol.

Dins de la modificació de crèdit, també destaquen petites variacions ja computades en el pressupost 2018, com són la pavimentació del carrer Forn (257.000 euros) o l’enllumenat del camí de la Rovira (95.000 euros). La modificació de crèdit va ser aprovada amb els vots favorables de PU, I-ERC i ICV-EUiA i les abstencions de PDeCAT i PSC.

L’altre punt d’interès del ple va ser la renúncia de la regidora de Poble Unit, Montse Torras, que deixa el càrrec al "no poder acceptar algunes decisions que s'havien pres des del govern". Torras va voler agrair a les persones que en el seu dia van dipositar la seva confiança en ella, destacant que l’experiència viscuda a l'Ajuntament havia estat "molt enriquidora". Tots els membres de l’arc municipal van destacar la seva tasca i van dedicar-li un llarg aplaudiment. L’alcalde Francesc Bonet va avançar que la persona que substituirà la fins ara regidora d’Economia, Hisenda i Mobilitat serà Anna Viura, de la llista de Poble Unit.

Altres temes d’interès sorgits al ple van ser l’actualització del padró d’habitants a dia 1 de gener de 2018, on a Santa Eulàlia hi viuen 7.192 persones (el que suposa un increment de 67 persones respecte al 2017) o l’aprovació per unanimitat de l’acord de ratificació d’uns petits canvis dels estatuts del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental. Sobre aquest punt, l’alcalde va informar que el mateix dijous s’havia adjudicat el servei de cubells, bujols i tags per la implantació del servei de recollida d'escombraries porta a porta a l’empresa Alquienvas, de Bellcaire d’Urgell, Lleida, per un import de 65.914,18 euros, IVA inclòs.

Per últim, els partits de l’arc municipal van debatre 2 mocions que podeu consultar detalladament en els documents adjunts a aquesta pantalla.

- Moció del grup ICV-EUiA de suport a la Declaració del Món Local davant la realitat del Refugi a l’Estat Espanyol. Aprovada per unanimitat.

- Moció del grup ICV-EUiA per a la implantació d’un servei de reutilització d’objectes, materials o productes a la deixalleria del municipi. Aprovada per unanimitat.

Arxivat a: General
Ple ordinari del passat dijous a la Biblioteca

Arxius adjunts