Portada > Actualitat > Notícies > Quan arriba la calor, a Santa Eulàlia és Festa Major!

Quan arriba la calor, a Santa Eulàlia és Festa Major!

26/07/2018

Primer dia d’activitats amb el pregó, la milla, la holy party, el corre aigua, el sopar popular i els concerts com a protagonistes

“Quan arriba la calor a Santa Eulàlia és Festa Major, Santa Eulàlia, Santa Eulàlia, Santa Eulàlia és la millor…”. Així comença la primera estrofa del tan conegut himne de Festa Major del nostre poble. Un himne que avui ha donat el tret de sortida a 4 dies de festa, diversió i retrobaments amb els que més estimem. Un himne, a més a més, que està d’aniversari ja que compleix 10 anys des de la seva creació. Per aquest motiu, el pregoner d’enguany ha estat el compositor musical Marc Martín, autor del tant celebrat himne. Martín ha sortit al balcó de l’Ajuntament acompanyat del Jofre Verdagí, cantant de Glaucs i primer en produir-li un cd, la Paula, cantant de La Folie i última persona que ha produït, i els santaeulaliencs Marc Sala i Jordi Galceran, que juntament amb el Jordi Ciurans i la Txell Cortés van ser les persones que van fer l’encàrrec a Martín per crear una cançó de Festa Major ara fa 10 anys.

Abans del pregó s’ha celebrat la ja tradicional Milla Popular, que ha començat amb més de tres quarts d’hora de retard per l’avaria d’una de les ambulàncies. Un any més el vencedor de la classificació general ha sigut el santaeulalienc Oriol Ciurans. Ciurans s’ha imposat amb un temps de 4 minuts i 53 segons. El podi de la categoria masculina l’ha completat el Martí Vega i el Juan Arias. En categoria femenina la guanyadora ha estat la Gemma Parera, acompanyada de la Júlia Garcia i l’Anna Martín. En categoria infantil masculina primer lloc per l’Eloi Mazuecos, seguit del Jan Villaret i de l’Oriol Vizcaíno. Per últim, en categoria infantil femenina la vencedora ha estat la Júlia Lahosa, seguida de l’Abril Serrano i la Paula Peralta. Un total de 674 persones han format part de la Milla, on a més a més s’han recollit 593 euros gràcies als donatius solidaris que aniran a parar a la campanya “No et tallis un pèl”, d’Oncovallès, per combatre el càncer.

Amb la milla i el pregó enllestits, la holy party ha impregnat de colors la plaça de l’Ajuntament. Una plaça efervescent que ha ballat al ritme de la millor música mentre llençaven a l’aire pols de colors, en una festa que té els seus orígens a l’Índia. Per ajudar a fer passar la calor i esbandir-se bé la pols, un correaigua ha ruixat a tots els allí presents. Mentrestant, a la zona del Xafarranxo, s’ha preparat el sopar popular, on unes 700 persones han degustat un entrepà de botifarra acompanyat d’un gelat. Acte seguit, primers concerts de Festa Major: nit de dj’s a la plaça de l’Ajuntament i La Folie, Sense Sal i PD Pausa al Xafarranxo.

Pel que fa el Joc dels Colors, fins a dia d’avui ja s’han disputat 2 proves: ‘Gimcana sota les estrelles’ i ‘SER Km 0’ (aquesta última no puntua ja que era participativa). A més a més, del 21 al 29 de juliol està en marxa la prova de ‘Colors connectats 2.0’, que es realitza a través d’Instagram i Facebook. La prova de ‘Gimcana sota les estrelles’, celebrada dissabte passat, va consistir en dur a terme un seguit de proves d’habilitat, com buscar una agulla en un paller, llançar gots amb l’aire de globus... deixant la primer puntuació oficial fins al moment: Vermells i Grocs 9 punts, Blaus 6 i Verds 3. Per a demà divendres, a les 8 del vespre a la plaça de l’Ajuntament, es durà a terme la prova de ‘Santa Eulàlia té talent’, on els colors hauran de defensar-se a la pista de ball. La 23a edició del Joc dels Colors ja ha començat i promet deparar-nos dies d’emoció i rivalitat sana entre Blaus, Verds, Vermells i Grocs.

Pregó, amb el compositor musical Marc Martín com a convidat
La Milla Popular ha atret gairebé 700 participants
Guanyadors de la categoria masculina
Guanyadores de la categoria femenina
Guanyadors de la categoria infantil masculí
Guanyadores de la categoria infantil femení
Holy Party, la festa dels colors
Correaigua per fer passar la calor
Concert de La Folie
Concert de La Folie