Portada > Actualitat > Notícies > Les obres de construcció de l’itinerari de vianants entre Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt encaren la seva recta final

Les obres de construcció de l’itinerari de vianants entre Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt encaren la seva recta final

13/09/2018

Està previst que els treballs finalitzin a principis de novembre

L’itinerari de vianants per connectar Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt està a punt de convertir-se en una realitat. El camí, ubicat la marge esquerra de la carretera de Barcelona BV-1435 en direcció al poble veí, unirà els barris del Rieral, a Santa Eulàlia, i Can Feu, a Lliçà d’Amunt. Durant el passat mes d’agost va quedar finalitzada la petita modificació de la carretera per on circulen els vehicles, on en un dels seus trams s’ha hagut de desplaçar l’eix de la calçada en una llargada de 290 metres per tal de no afectar la bassa de Can Falgar. Durant l’agost també va quedar definit el traçat de l’itinerari de vianants, fent que en aquests propers mesos s’encari ja la recta final de les obres.

De cara a la propera setmana s’aplicarà una última capa de rodadura d’asfalt tant a la calçada com a l’itinerari de vianants, per posteriorment emprar una capa d’slurry (pintura). La següent fase serà la col·locació d’una barrera de contenció mixta, feta de metall i fusta, entre la calçada i l’itinerari, la instal·lació del mobiliari urbà (bancs i papereres), la indicació de la senyalització vertical i horitzontal i la instal·lació dels diversos punts de llum. A dia d’avui, a més a més, ja s’ha fet una canalització de forma soterrada des de Lliçà d’Amunt per donar pas a la fibra òptica i al gas natural.

Una de les novetats, respecte a la previsió inicial de les obres, serà la connexió entre les cases d’en Lluïset i l’itinerari de vianants a través d’un pas zebra. Està previst que la totalitat dels treballs finalitzin a principis de novembre.

Cal recordar que les obres per a la construcció de l’itinerari de vianants entre Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt van iniciar-se el passat 9 d’abril. El camí tindrà una llargada de 703 metres i una amplada de 2,5. El cost d’execució dels treballs serà de 446.490 euros, on l’Ajuntament n’aportarà 67.292,90 euros, un 15% del total, mentre que la resta anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona. L’empresa constructora AMSA està sent l’encarregada de dur a terme les obres.

Obres de construcció de l'itinerari de vianants
El traçat de l'itinerari de vianants ja està definit
L'itinerari tindrà una llargada de 703 metres
Nova illeta que connecta amb el camí de Can Sabater
Santa Eulàlia i Lliçà d'Amunt quedaran units
Les cases d'en Lluïset quedaran connectades amb l'itinerari de vianants
La bassa de Can Falgar es mantindrà intacta