Portada > Actualitat > Notícies > Anna Viura, de Poble Unit, s’incorpora al govern municipal ocupant la regidoria de Mobilitat

Anna Viura, de Poble Unit, s’incorpora al govern municipal ocupant la regidoria de Mobilitat

01/10/2018

El plenari també aprova una moció a favor de l’1-O

El ple ordinari celebrat dijous passat a la Sala Pau Casals de la Biblioteca va servir per assistir a la presa de possessió de la nova regidora del grup de Poble Unit, Anna Viura, que ocupa el lloc deixat el passat mes de juliol per l’ex regidora Montse Torras. Viura, que s’ocuparà de la regidoria de Mobilitat i gestionarà l'Oficina d'Atenció Ciutadana, va voler agrair la confiança del seu partit a l’hora de comptar amb ella, a més a més de qualificar com “un honor i una gran responsabilitat” el fet d’entrar a formar part del consistori.

Altres punts que es van tractar al ple va ser l’aprovació definitiva del Compte General 2017, que es va aprovar per unanimitat. També va rebre llum verda la modificació de crèdit extraordinari per valor de 1.975 euros a favor del nou club de bàsquet del poble, que substitueix al que hi havia hagut fins ara, beneficiant-se així de la subvenció que atorga l’Ajuntament cada any a aquest esport. El punt es va aprovar amb l’única abstenció del PSC, on el seu regidor Abraham Requena va justificar el vot apel·lant a la “coherència”, ja que en l’aprovació del pressupost 2018 "no van poder intervenir-hi”.

En el punt d’afers urgents i sobrevinguts, es va presentar una moció conjunta de Poble Unit, I-ERC, PDeCAT i ICV-EUiA, en motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre. La seva urgència es va aprovar amb l’únic vot en contra del PSC, que va queixar-se del poc temps que havia tingut per llegir-la. La moció, que es va acabar debatent, va servir per a que l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, denunciés la injustícia que estan vivint els presos polítics i els exiliats pel simple fet de donar veu a la ciutadania. El regidor d’I-ERC, Pere Cabot, va explicar que “el país no tornarà a viure amb normalitat fins que es resolgui el que van votar més de 2 milions de persones a les urnes”. El regidor del PDeCAT, Esteve Aymà, va voler denunciar l’abús de poder del jutge mantenint en presó preventiva els polítics que van fer possible l’1-O. Elvira Mas, d’ICV-EUiA, va voler exalçar les persones que “van fer possible el referèndum i van patir els cops de la policia”. Per últim, el regidor del PSC, Abraham Requena, va subratllar la “no legalitat del referèndum”, on a Santa Eulàlia “més de la meitat del poble va decidir no anar a votar”. La moció va aprovar-se amb l’única abstenció del PSC, que va tornar a justificar el seu vot pel poc temps que havia tingut per estudiar-la. Podeu consultar el text de la moció en el document adjunt a aquesta pantalla.

Anna Viura, al centre de la imatge, nova regidora de l'arc municipal
Ple ordinari del passat dijous
Ple ordinari del passat dijous

Arxius adjunts