Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia arriba a un 73,3% de recollida selectiva durant la primera setmana del porta a porta

Santa Eulàlia arriba a un 73,3% de recollida selectiva durant la primera setmana del porta a porta

04/12/2018

La xifra, facilitada durant el ple ordinari de dijous, dobla la recollida amb contenidors de fa un any

El ple ordinari celebrat dijous passat a la sala Pau Casals de la Biblioteca, va servir per conèixer les primeres dades sobre el nou servei de recollida d’escombraries porta a porta, que va iniciar-se el passat 15 de novembre. En el torn de precs i preguntes, el regidor de Medi Ambient, Jordi Orriols, va fer-ne una valoració molt positiva tot i haver hagut de solucionar problemes durant la posada en marxa. Orriols va explicar que durant la setmana del 19 al 25 de novembre s’havia aconseguit arribar fins a un 73,3% de recollida selectiva en pes, mentre que en el mateix període de l’any passat, amb els contenidors, s’havia fixat en un 38%. Orriols va comentar els diferents problemes que s’havien anat trobant des de la posada en marxa del porta a porta, fent incís en la dificultat que es trobaven els camions en algunes de les rutes, que la recollida en horari diürn havia generat inconvenients o que era necessari no obrir al públic les zones d’emergència, exclusives per a disseminats, segones residències i casos excepcionals. “Tot i que fan baixar les dades de recollida selectiva, aquestes àrees d’emergència hi han de ser”, va puntualitzar el regidor Orriols. Per altra banda, els grups de l’oposició van denunciar la manca d’informació sobre el porta a porta de cara als ciutadans i ciutadanes del poble.

Encara en el torn de precs i preguntes, el regidor socialista Abraham Requena va demanar la publicació i l'execució de la resolució del Parlament de Catalunya, a propòsit de continuar les actuacions de millora de la seguretat viària de la carretera C-1415b i estudiar altres millores de la senyalització vertical i horitzontal a l’encreuament amb el camí de Caldes de Montbui, que inclouen la instal·lació de bandes transversals, acompanyades d’un senyal de limitació de la velocitat a 50 km/h. Tanmateix, l’escrit autoritza l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana a posar un pas de vianants amb polsador al PK 3,390 de la carretera C-1415b i, en una segona fase, si un cop executada aquesta mesura de pacificació del trànsit es considera que no s’ha millorat la seguretat viària del tram, estudiar la viabilitat de construir una rotonda en aquest punt. Podeu consultar la proposta de resolució sobre aquest tràmit i les diferents fases que ha anat seguint en el següent enllaç.

L’altre punt d’interès de l’ordre del dia va ser la modificació de crèdit 13/2018, on aprofitant el sobrant del capítol 1 de personal, s’aprofitava per dur a terme una transferència de crèdit per pagar l'última quota del préstec demanat per pagar els terrenys de Can Feu-Torre del Gos per un import de 63.438,68 euros. El regidor d’I-ERC, Pere Cabot, va explicar que al seu grup no li semblava bé que els diners servissin per pagar als bancs, en comptes de destinar-los a dotar de més serveis als ciutadans. El regidor del PSC, Abraham Requena, va explicar que el seu grup s’abstindria al no haver aprovat en el seu dia el pressupost municipal. Tots els regidors van votar-hi a favor, a excepció del PSC, que es va abstenir.

El ple també va servir per a que tots els regidors s’adherissin al Manifest Unitari del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. La regidora de Mobilitat, Anna Viura, en substitució de la regidora de Benestar Social, Anna Montes, va dur a terme la lectura del manifest. Al final del ple, tots els regidors es van fer una fotografia amb les samarretes amb el lema ‘No en deixem passar ni una’, que es van posar a la venta durant la passada Festa Major d’estiu.

Per últim, es van aprovar les diverses mocions que es van dur a votació i que seguidament passem a detallar:

- Moció a favor de l'absolució dels presos polítics. Vots a favor: Poble Unit (4), I-ERC (4), PDeCAT (2) i ICV-EUiA (1). Abstencions: PSC (1).

- Moció per instar al Departament d'Ensenyament a canviar l'enfocament del Decret de Menjadors escolars. Vots a favor: ICV-EUiA (1) i PSC (1). Vots en contra: Poble Unit (4) i I-ERC (4). Abstencions: PDeCAT (2).

- Moció perquè es derogui el delicte d'injúries a la corona i per reafirmar el compromís amb els valors republicans i la democràcia. Vots a favor: Poble Unit (4), I-ERC (4) i ICV-EUiA (1). Abstencions: PDeCAT (2) i PSC (1).

- Moció de suport a l'acollida de la població emigrada, refugiada o asilada. Vots a favor: Poble Unit (4), I-ERC (4), PDeCAT (2), ICV-EUiA (1) i PSC (1).

* La regidora de Poble Unit, Anna Montes, no va poder assistir al ple.

Arxivat a: General
Ple ordinari del passat dijous a la Biblioteca
Els regidors de l'arc municipal amb la samarreta 'No en deixem passar ni una'

Arxius adjunts