Portada > Actualitat > Notícies > Així serà la cavalcada de Reis 2019 a Santa Eulàlia de Ronçana

Així serà la cavalcada de Reis 2019 a Santa Eulàlia de Ronçana

28/12/2018

L'Ajuntament s'adhereix enguany a la campanya #BaltasarDeVeritat

Els nens i nenes de Santa Eulàlia, igual que els de la resta de Catalunya, ja esperen impacients que arribi la tarda del 5 de gener, on els Reis Mags d'Orient faran acte de presència al municipi. Ses Majestats duran a terme la tan esperada cavalcada, sortint a les 6 de la tarda des de la plaça Onze de Setembre per arribar fins al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, on els més petits podran entregar allí les seves cartes. La cavalcada estarà liderada per l’estrella d’orient amb la gegantona Laia al capdavant, seguit de Correus (que recollirà les cartes d'aquells petits més vergonyosos), els Mummis, Ronçana Retro Car i la colla de Diables de la Vall del Tenes, que repartirà carbó.

Com a novetat d'enguany, l'Ajuntament de Santa Eulàlia s'ha volgut sumar a la campanya #BaltasarDeVeritat, de l'entitat Casa Nostra Casa Vostra, amb l'objectiu de deixar de pintar de negre les persones de la carrossa del rei Baltasar per tal de promoure que participin persones negres de veritat. La construcció de noves carrosses per part de les entitats del poble serà una altra de les novetats.

Des de la Regidoria de Festes es vol demanar respecte per les distàncies de seguretat i s’informa que només es tiraran caramels quan els tractors estiguin parats (Plaça Onze de Setembre, la Sala i carrer Francesc Macià). Es demana no trepitjar la calçada, transitar per les voreres, i si voleu anar per la calçada fer-ho entre els Diables i el cotxe de la brigada. Una vegada s'arribi a La Fàbrica, primer baixaran els Reis de les carrosses, pel que s'ha de deixar pas.

Les cues per entregar les cartes s’iniciaran quan els Reis estiguin asseguts a sobre de la tarima. L'entrega de cartes estarà amenitzada amb música i xocolatada, a càrrec de Ronçana Comerç Actiu.

Tanmateix s'informa sobre tot allò a tenir en compte durant el transcurs de la cavalcada de Reis:

- Itinerari: La Rebuda a SSMM Reis Mags serà la plaça Onze de Setembre a les 6 de la tarda. Una vegada arribin SSMM, aquests arrencaran direcció al Centre Cívic La Fàbrica. Ho faran pel carrer Verge de la Salut, girant a la dreta, c/ Barcelona, fins a l’alçada de la Sala. Giraran pel c/ Josep Tarradellas, tornaran a girar a c/ Francesc Macià fins al camí del Gual i entraran per l’aparcament de La Fàbrica. Adjunt a aquesta pantalla pots veure un plànol amb el recorregut.

- Prohibició aparcament: A partir del dia 5, des de les 14 h estarà prohibit aparcar a carrer Verge de la Salut, c/ Josep Tarradellas, així com en tot l’aparcament de La Fàbrica.

- Recomanacions d'aparcament: L’itinerari entre la plaça Onze de Setembre i el Centre Cívic La Fàbrica són uns 1.000 metres. Es recomana aparcar per la zona de Can Torras, l'aparcament del CAP, la plaça dels Encants, l'esplanada de l’antiga escola bressol Font del Rieral, la zona de la Sala, el camí del Gual i el carrer Indústria.

- Cavalcada de Reis segura:

1. Aneu amb calçat còmode i roba d’abric.

2. Si aneu amb els vostres fills/es i/o familiars menors d’edat, porteu-los de la mà o a coll.

3. Eviteu riscos. No us enfileu a cap objecte (contenidors, semàfors, senyals, tanques, papereres...). Actueu amb sentit comú.

4. No deixeu que s’acostin a la camioneta, ni a les carrosses, en moviment o aturats. Ni intenteu que hi pugin.  

5. En cas que es perdin, que s’adrecin a la policia o a les persones que van amb peto fluorescent. Recomanem que els infants duguin una polsera amb el telèfon o targeta amb les seves dades personals (nom de l’infant, nom dels pares i telèfon de contacte) a la butxaca de l’abric.

6. Els patges tiraran caramels només a les parades. Si no arribeu mentre fan la Cavalcada, a La Fàbrica, en tornarem a donar. No baixeu a la calçada per recollir caramels ni demaneu que en tirin.

7. No distraieu al personal de seguretat ni a les persones voluntàries que duen a terme la Cavalcada, feu-ho només en cas d’incident o emergència.

8. No llenceu caramels, ni a les persones que participen a la cavalcada, ni a la gent que està mirant-la.

9. En el lliurament de cartes, mantingueu les cues i l’espera. Per agilitzar la cua, que cada infant o menor tingui un màxim de dos adults d’acompanyament.

- En cas de necessitat o emergència: Us podeu adreçar als agents municipals, demanar ajut als col·laboradors de l’organització o trucar al 112. Mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels organitzadors.

Cavalcada de Reis 2019
Cavalcada de Reis 2019
Itinerari Reis 2019
Campanya #BaltasarDeVeritat