Portada > Actualitat > Notícies > El 8è Cicle de Música Clàssica, amb un total de quatre concerts, engega el 8 de febrer

El 8è Cicle de Música Clàssica, amb un total de quatre concerts, engega el 8 de febrer

22/01/2019

La tercera sessió de l’Eulaliana reivindicarà el paper femení en la música clàssica coincidint amb el Dia Internacional de les Dones

Amb l’arribada del mes de febrer torna a Santa Eulàlia el Cicle de Música Clàssica, més conegut com a Eulaliana, que enguany arriba a la seva vuitena edició. Organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, la sala Pau Casals de la Biblioteca acollirà un total de quatre concerts els dies 8 i 22 de febrer, i 8 i 22 de març. A continuació passem a detallar-los:

- “Concert de Primavera amb l’Orfeó de Sabadell”, cor dirigit pel Mestre Francesc d’Assís Pagès: divendres 8 de febrer, a les 20h. S’abordaran diferents estils de música, passant per la sacra del segle XX de Busto i Gjeilo, la profana del segle XX de Ticheli i Lauridsen, el classicisme de Mozart, el negre espiritual, la cançó tradicional catalana, o el folk i el pop nord-americà de Travis i King. Actuaran com a teloneres els alumnes de l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

- “Triosatz, Música de Cambra del segle XVIII”, amb Marisa Badia (traverso), Laia Saperas (traverso) i Marion Peyrol (violoncel)divendres 22 de febrer, a les 20h. Sota la formació cambrística de dues flautes i un violoncel, aquest concert recorre alguns dels trios més destacats del classicisme. L’elegància i el refinament del període s’aprecien en aquesta música passant per les tonalitats i els colors més brillants de l’època, així com buscant el registre contrastat i dialogant entre les flautes i el violoncel. Actuaran com a teloneres els alumnes de l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

- “La dona en la música clàssica”, amb Gemma Torralbo (saxo) i Joan Company (piano)divendres 8 de març, a les 20h. Podrem resseguir l'evolució del rol de la dona en la música clàssica a través de les diferents situacions i entrebancs que han hagut de superar les protagonistes del concert. Prendrem consciència, així, dels talents desaprofitats, perduts o desconeguts, que el desequilibri entre els gèneres ha provocat en la història de la nostra cultura. Actuaran com a teloneres els alumnes de l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

- “La Fàbrica de Lied”. Concert-entrevista "Núria Picas: andante con moto", amb la participació de la corredora de muntanya Núria Picas i les interpretacions musicals d'Elena Mateo (soprano), Viviana Salisi (pianista) i el cor de dones Lutiana sota la direcció de Quim Riumallódivendres 22 de març, a les 20h. Proposta que ens parla de com els grans compositors i poetes han traslladat a la música i a la poesia l'esperit de les muntanyes, les mateixes que Núria Picas, corredora de prestigi internacional, trepitja sense descans. El programa musical inclou peces de Roberter Schuman, Franz Liszt, Deodat de Severac o Eduard Toldrà, entre altres. Actuaran com a teloneres els alumnes de l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

La 8a edició de l’Eulaliana comptarà, per quart any consecutiu, amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola de Música Vall del Tenes, que en cadascun dels concerts actuaran com a teloners. El preu de cada concert serà de 4 euros (gratuït per a menors de 12 anys) i les entrades es vendran mitja hora abans, a l'accés de la sala Pau Casals de la Biblioteca. En acabar els concerts es servirà una copa de cava i es podrà conversar amb els intèrprets.

8è Cicle de Música Clàssica
8è Cicle de Música Clàssica