Portada > Actualitat > Notícies > Els Santakis, millor comparsa del Carnaval 2019 representant una colla de dracs

Els Santakis, millor comparsa del Carnaval 2019 representant una colla de dracs

04/03/2019

La carrossa guanyadora és la de la colla dels Blaus, emulant l'any nou xinès

Santa Eulàlia es va submergir, dissabte passat, en una jornada reservada per la disbauxa i la xerinola amb l’arribada del Carnaval 2019. Un total de 700 persones, entre persones disfressades i públic, van participar en els actes organitzats per la Regidoria de Festes, que van arrencar amb el concurs de disfresses infantils a La Fàbrica. El Rei Carnestoltes, present durant l’entrega de premis, va lliurar el primer premi a un drac, el segon a una nina retallable i el tercer a un cotxe de la pel·lícula ‘Cars’. A nivell grupal, el primer premi va ser per a uns caçafantasmes recreats per l’AMPA Ronçana.

A continuació va arribar el torn per a la rua de Carnaval, amb sortida des de La Fàbrica i arribada a la plaça Onze de Setembre, i on un total de 400 persones van formar-hi part al ritme de la millor música. La desfilada va servir per a veure disfresses de tot tipus, destacant els grups, les comparses i les carrosses. Arribats a la plaça Onze de Setembre va tenir lloc la passarel·la de disfresses, on els més atrevits es van mostrar a tots els allí presents. No va ser fins al vespre, ja a La Fàbrica, quan el Rei Carnestoltes va lliurar els premis segons la categoria.

Referent a les comparses, el primer premi va ser per als Santakis, representant una colla de dracs molt simpàtica. El segon premi va ser per a uns xinesos emulant l'any nou xinès, representats per la colla dels Blaus. El tercer premi va ser pels mexicans de la pel·lícula ‘Coco’, a càrrec de la colla dels Verds. Pel que fa a les carrosses, el primer premi va ser per a la representació de l’any nou xinès, de la colla dels Blaus. El segon lloc va ser per a una tribu massai, a càrrec de la colla dels Grocs. El tercer premi va ser per a una carrossa mexicana recreant la pel·lícula ‘Coco’, a càrrec de la colla dels Verds. A nivell grupal, els guanyadors van ser unes figures de matriuskes, seguit en segon lloc per uns animals del bosc i en tercer lloc per uns caçafantasmes. Per últim, a nivell individual, el primer premi a va ser per a un transformer, mentre que el segon i tercer lloc es van haver de sortejar per falta de participants.

La festa de Carnaval d’enguany també va comptar amb un sopar popular i la posterior festa. Un punxadiscos i la Carnival Party, acció sorgida dels pressupostos participatius joves i on una cinquantena de joves entre 12 i 16 anys en van formar part, van posar el punt i final a l’acte.

Des de la Regidoria de Festes es vol donar les gràcies a tots els participants de la festa de Carnaval 2019, demostrant que Santa Eulàlia segueix sent un poble molt viu amb ganes de divertir-se i fer divertir.

1r premi comparsa - Santakis dracs
2n premi comparsa - Any nou xinès
3r premi comparsa - Mexicans Coco
1r premi carrossa - Any nou xinès
2n premi carrossa - Tribu massai
3r premi carrossa - Mexicans Coco
1r premi grupal - Matriuskes
2n premi grupal - Animals del bosc
3r premi grupal - Caçafantasmes
1r premi individual - Transformer
1r premi infantil - Drac
2n premi infantil - Nina retallable
3r premi infantil - Cotxe Cars
1r premi infantil grupal - Caçafantasmes