Portada > Actualitat > Notícies > Oriol Solà, de Santa Margarida de Montbui, primer premi del 10è Certamen Literari de Relat Breu

Oriol Solà, de Santa Margarida de Montbui, primer premi del 10è Certamen Literari de Relat Breu

06/05/2019

La vetllada literària es completa amb el sopar d’homenatge al romancer Jaume Arnella

El lliurament de premis del 10è Certamen Literari de Relat Breu, celebrat divendres passat a la sala polivalent de La Fàbrica, va deixar com a guanyador a l’Oriol Solà, de Santa Margarida de Montbui. El certamen d’enguany, que girava al voltant de la figura de Joan Brossa partint de la proposta “El pedestal són les sabates”, va comptar amb un total de 33 obres presentades. Solà, que va ser obsequiat amb 400 euros, va presentar el seu text sota el títol “Una prescripció oportuna”. El jurat va valorar-ne la seva metaliteralitat, diversió, agilitat i originalitat, impregnat de l’univers brossià i ple de màgia i surrealisme.

El segon premi, valorat en 250 euros, va ser per al Francesc Cutchet, de Sabadell, amb l’obra “Un oblit dolorós”. El jurat va valorar-ne el seu vocabulari ric, la potencia com a poema visual i la capacitat de saber jugar bé amb el recurs biogràfic. Per últim, el tercer premi, valorat en 150 euros, va ser per a l’Andrea Quintana, de Rubí, amb l’obra “Els pans destrals”. El jurat va exalçar-ne la bona construcció de la història, la seva originalitat, les imatges ben descrites i la capacitat per emocionar.

L’acte, que va comptar amb una cinquantena de persones presents, va estar presentat per la responsable de la Biblioteca, Belén Martínez, que va explicar algunes curiositats del certamen, com és el cas dels seus orígens, creat pel Casal d’Avis de Santa Eulàlia amb l’ànim de potenciar la cultura del poble.

La vetllada literària es va completar amb l’altre gran focus d’atenció de la nit. I és que la sala Muriel Casals de La Fàbrica va acollir el sopar literari, que enguany va estar dedicat al romancer santaeulalienc, Jaume Arnella. L’acte va servir per repassar la vida artística d’Arnella a través dels seus textos i cançons, que van ser interpretats per diversos grups locals de Santa Eulàlia, entre els que es trobaven el ‘Teatre Nacional del Tenes’, ‘De Cara a la Pared’ o ‘Sí senyor’, a més a més d’actuacions individuals d’intèrprets del municipi. Entre tots van repassar la vida del conegut romancer, que en molts moments també va comptar amb l’actuació del mateix Arnella.

Un dels moments més emotius de l'acte va ser el romanço que el músic Fèlix de Blas va lliurar a Arnella, i que podeu trobar adjunt a aquesta pantalla. Les més de 150 persones que van assistir al sopar-homenatge van poder viure amb més proximitat l’espectacle gràcies a que l’escenari es trobava situat al mig de la platea.

D'esquerra a dreta: Quintana, Solà i Cutchet
Oriol Solà, guanyador del primer premi
Francesc Cutchet, guanyador del segon premi
Andrea Quintana, guanyadora del tercer premi
El regidor de Cultura, Francesc Dantí, tancant l'acte acompanyat dels membres del jurat
El romancer Jaume Arnella, seguint l'acte d'homenatge
Arnella, d'esquenes, acompanyat d'amics i artistes

Arxius adjunts