Portada > Actualitat > Notícies > Desvelats els finalistes dels Premis Tardor 2019

Desvelats els finalistes dels Premis Tardor 2019

19/11/2019

La festa tindrà lloc aquest dissabte, dia 23 de novembre, a partir de 2/4 de 9 del vespre a La Fàbrica

Ja es coneixen els finalistes dels Premis Tardor 2019, la festa que serveix per homenatjar a les millors entitats i persones de Santa Eulàlia durant aquest any. Aquest dissabte, dia 23 de novembre, a partir de 2/4 de 9 del vespre, la sala Muriel Casals de La Fàbrica acollirà la setena edició d'aquests premis. A continuació us desvelem els noms dels finalistes de les diferents categories:

Millor entitat cultural

- Esplai Santa Eulàlia: Per la recuperació del grup de 3 a 5 anys d'una entitat que compleix 40 anys, amb un grup de joves que aquest estiu ha apostat per iniciar intercanvis europeus en el món del lleure a Àustria i a Eslovènia, en el marc del programa 'Erasmus Plus'.

- Biblioteca - Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja: Pel foment incansable de la lectura i de nombroses activitats que hi estan vinculades com el programa Lecxit, de foment de la lectura a partir de voluntaris que es troben amb alumnes del darrer cicle d'educació primària.

Nous Indrets: Per la intensa activitat d'aquest grup de cançó marinera que el juliol passat, en la cantada de l'era de can Paiàs, va estrenar l'havanera 'Vine a Santa Eulàlia', amb música i lletra del romancer Jaume Arnella, que glossa la història del municipi.

Millor personatge del món de la cultura

- Carme Peirotén: Per haver complert el primer curs de l'escola d'art Artàlia que pretén transmetre, amb una sensibilitat màxima, la passió per les arts plàstiques, on Peirotén hi imparteix pintura i gravat.

- Xavier Ciurans: Per haver publicat el llibre 'Qui serem els homes?', un recull del dietari del seu avi Ton durant plena guerra civil a la batalla de l'Ebre. Una història pròxima marcada per la recerca i la investigació que es va convertir en una de les publicacions més venudes per Sant Jordi a Santa Eulàlia.

- Eduard Sola: Per haver guionitzat la segona temporada de la sèrie 'Benvinguts a la família' de TV3 i la tv movie 'Èxode, de la batalla a la frontera'.

Millor entitat esportiva

- Moto Club Ronçana: Pel premi que va rebre a Barcelona de la Federació Catalana de Motociclisme com a millor club organitzador del 2018, per proves com les 6 hores de derbi variant, les 3 hores d'enduro del campionat de Catalunya, les 3 hores de resistència en ciclomotor de la lliga catalana i per la trobada de motos de cada any.

- Associació Bàsquet Ronçana: Per aconseguir el campionat de lliga amb el premini verd i per haver-se consolidat com a segona entitat esportiva del municipi en nombre de fitxes i equips federats.

- Club d’Escacs Vall del Tenes: Per haver guanyat la lliga catalana per equips que li ha donat el passaport pel retorn a Preferent i per la mobilització de jugadors i clubs en el tradicional Obert de cada tardor.

Millor personatge del món de l'esport

- Júlia Lahosa: Pel recent campionat de Catalunya de tardor, en 1.000 metres obstacles, pel subcampionat de Catalunya, també sub-14 en la mateixa prova i per la 6a plaça en l'estatal per equips disputat a Ciudad Real.

- Carla Méndez: Pel subcampionat d'Espanya en categoria juvenil a Parets del Vallès i per la sisena plaça a l'Europeu celebrat a Alemanya.

- Marc Brustenga: Pel campionat de Catalunya sub-23 que ha revalidat aquest any i per la seva trajectòria aquest 2019, amb diverses victòries destacades, després de cobrir la segona temporada al Velo Club la Pomme, de Marsella.

Millor empresa de Santa Eulàlia

- Cooperativa Apindep Ronçana: Per la integració laboral de joves discapacitats amb el projecte 'Olinet' de recuperació de l'oli de cuina usat a tota la comarca i per l'obertura de la cafeteria l'Àgora, de la Cooperativa 70 de Caldes de Montbui.

- Pintors Iglesias: Per haver complert 50 anys i per la capacitat d'innovació i adaptació d'una empresa familiar als nous temps que l'han fet bascular de la pintura de cases particulars a l'especialització en restauració i decoració.

- Can Corder: Pels productes làctics d'alta gamma que elabora des de 1977, amb atenció a derivats com el mató, que ja des dels seus inicis combinen tradició i el mim dels grans mestres artesans amb els sistemes més moderns de control de qualitat.

Millor entitat de l'any

- Càritas Parroquial: Pel treball constant en el Banc d'Aliments de Santa Eulàlia i pel Gran Recapte que organitza cada novembre, amb una enorme tasca amb gent que hi treballa de manera voluntària i desinteressada.

Santa Eulàlia Camina: Pels seus 25 anys de sortides mensuals, constants i ininterrompudes, que porten els santaeulaliencs a diversos punts de la geografia catalana i que ara els durà a iniciar un projecte amb nens i nenes a partir del Projecte Educatiu de Poble.

- Ronçana Comerç Actiu: Pel seu suport a accions socials amb entitats del poble, a partir del quinto solidari de Sant Esteve i per una trajectòria més que brillant els darrers anys, amb col·laboració en diversos esdeveniments al llarg de l'any.

Santaeulalienc/a de l’any

- Maria Àngels Bonet: Per haver superat el mig centenar de xerrades sobre plantes remeieres al jardí del CAP, que aquest any va recollir en el llibre '50 plantes medicinals del Vallès', que s'han explicat des de la tardor de 2010 al Rieral.

- Jaume Aragall: Per haver-se convertit en el president de la Cambra de Comerç del Vallès Oriental després de que la candidatura de la que formava part, 'Cambres: eines de país', guanyés amb majoria absoluta les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona del maig.

- Jaume Valls: Per estar sempre a disposició de persones i entitats en l'organització de qualsevol acte a La Fàbrica i per no tenir mai un 'no' per resposta en la seva activitat de conserge al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.

Premi d’honor

Lluís Galobart: Aportació constants en molts camps, sobretot en la docència i la investigació. Ha estat regidor de Cultura, col·laborador històric de la revista Ronçana, de la parròquia, del Casal Parroquial i amb un paper destacat actualment a l'Arxiprestat de Montbui-Puiggraciós. Llicenciat en Historia General, ha estat professor de secundària a Cardedeu i a l'institut Antoni Cumella de Granollers. Especialista en Geografia Humana ha escrit diversos llibres. Actualment treballa a l’impremta Galobart, que va fundar el seu pare i porta més de 60 anys en funcionament. Fundador de la secció de la Unió Excursionista de Catalunya de la Vall del Tenes i ideòleg del Joc dels Colors, que el proper juliol complirà un quart de segle.

El sopar anirà a càrrec dels restaurants Can Farell, La Mama, Can Mestret, La Bimba, Can Rajoler i Pinedes Castellet. Venda d'entrades a Can Ferrer. Els organitzadors dels Premis Tardor són Ronçana Comerç ActiuCanal SET i l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

Arxivat a: General
Premis Tardor 2019
Premis Tardor 2019