Portada > Actualitat > Notícies > S’inicien les obres de reforma de l’antiga Biblioteca Sant Jordi per convertir-la en el nou plató de Canal SET

S’inicien les obres de reforma de l’antiga Biblioteca Sant Jordi per convertir-la en el nou plató de Canal SET

14/01/2020

Està previst que els treballs s'executin en 6 mesos

L’antiga Biblioteca Sant Jordi, ubicada davant del jutjat de Pau i el Registre Civil, ha començat les obres de reforma per convertir-se en el nou plató de televisió de Canal SET. Durant la primera setmana s’ha dut a terme la fase d’enderroc, on s’ha tret el fals sostre, s’ha repicat el arrebossat per deixar la part de pedra vista i s’ha enderrocat l’antic lavabo per adequar-lo. A més a més, es conservaran les encavallades de fusta descobertes durant la fase d’avantprojecte que expliquen la història constructiva de l’edifici. Un equipament construït fa més de 100 anys que va servir com a escola del municipi.

Els següents passos a seguir serà treure l’antic altell i construir-ne un de nou, col·locar un sostre acústic entre l’entramat de bigues existents i recobrir totes les parets de l’edifici amb pladur d’aïllament acústic. En una última fase s’adequaran les instal·lacions per a l’ús funcional de la televisió local de Santa Eulàlia.

El projecte intenta conjugar els requisits tècnics d’un plató de televisió i el respecte estètic de l’antic edifici. Amb tot, la superfície quedarà distribuïda amb una sala diàfana destinada a plató, un altell i una zona d’accés i instal·lacions.

Està previst que les obres tinguin una durada de 6 mesos, executades per l’empresa Construccions i Reformes Sahún, mentre que el projecte de reforma ha anat a càrrec de l'arquitecte Raimon Brustenga. El cost de l’actuació és de 111.201,32 euros.

Adjunt a aquesta pantalla podeu consultar una part del projecte bàsic i executiu, amb dibuixos de la planta i les seccions del futur plató de televisió.

Reforma de l'antiga Biblioteca Sant Jordi
Encavallades descobertes durant la fase d'avantprojecte
Pedra vista que es mantindrà en el nou plató de Canal SET

Arxius adjunts