Portada > Actualitat > Notícies > Marc Brustenga es proclama campió de Catalunya 2020 per tercer any consecutiu a casa

Marc Brustenga es proclama campió de Catalunya 2020 per tercer any consecutiu a casa

02/09/2020

20 equips han participat a la cursa aquest dissabte a la Vall del Tenes, amb sortida i arribada a Santa Eulàlia

El ciclista santaeulalienc Marc Brustenga Massagué ha revalidat el títol de Campió de Catalunya absolut en la prova única de fons de ruta del Campionat de Catalunya (3,02,32) celebrada el passat dissabte 29 d’agost a la Vall del Tenes i l’espai Natural de Sant Miquel del Fai organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme i el Memorial Pere Vilardebò.

El segon classificat (3,03,21) va estar Raúl Rota Rus (Sabadell) de l’equip Lizarte i en tercera posició (3,03,21) el corredor Pau Miquel Delgado (Sant Quirze del Vallès), també del Lizarte navarrès, en arribada a l’esprint.

Els dos-cents participants van fer tres voltes al circuit de 130 quilòmetres per la Vall del Tenes, Sant Feliu de Codines, Sant Miquel del Fai i Sant Quirze de Safaja, amb un desnivell de 2.500 metres, i dues metes volants i dos premis de muntanya. Els equips catalans participants van estar el Team Compak, Controlpack Yupih, Team Smartdry, Antiga Casa Bellsolà, JF Cunit Proton, Barcelona Pista i Equipo Oleka.

La cursa es va desenvolupar sense incidents i respectant els protocols de seguretat. La Federació Catalana de Ciclisme va considerar viable el mateix recorregut de les passades edicions de la Copa Catalana establertes pel Memorial Pere Vilardebò. La tasca feta per aquesta entitat ha estat bàsica per a organitzar la present edició del Campionat de Catalunya, donada la situació actual de pandèmia que obliga a extremar mesures i actuar amb plenes garanties de seguretat. Efectius de Protecció Civil i desenes de voluntaris, juntament amb agents locals i Mossos d’Esquadra, han col·laborat en la seguretat de la prova.

La cursa va començar a dos quarts de cinc la tarda des de la rotonda Pere Vilardebò, on Jasmina Vilardebò, filla del ciclista local Pere Vilardebò, va realitzar l’ofrena floral per recordar la memòria del seu pare, al costat de l’alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana, Francesc Bonet, del regidor d'esports Pol Guerra i de Francesc Brustenga, mentor de Vilardebò. Bonet va manifestar la seva gratitud per la cursa celebrada “amb les mesures de prevenció i seguretat demanades per la Covid19, amb l’èxit afegit de la victòria d’en Marc Brustenga”.

Àlex Gubern, coordinador del Memorial, va manifestar el seu agraïment a la Federació Catalana de Ciclisme i a la feina feta per tantes persones i entitats implicades. Gubern va remarcar “el comportament del públic assistent que ha demostrat en tot moment que l’esport és segur”. Santa Eulàlia de Ronçana i la Vall del Tenes contribueixen una vegada més amb els valors de l’esport. 

El Memorial Pere Vilardebò és una cursa ciclista que sorgeix de la necessitat de recordar la figura de l‘esportista més rellevant dels últims quaranta anys a la Vall del Tenes, nascut a Santa Eulàlia de Ronçana. El seu palmarès inclou una victòria d’etapa a la Volta a Catalunya i la participació en diverses edicions del Tour, el Giro i la Vuelta. Va ser campió d’Espanya d’aficionats i va córrer als equips Kas i Teka, referents de l’època.  Pere Vilardebò i Vila (1953-2004) va guanyar el Campionat de Catalunya a Santa Eulàlia de Ronçana.

Marc Brustenga a la seva arribada a meta
Els pilots al seu pas per Santa Eulàlia
Pòdium final a la plaça de l'Ajuntament de Santa Eulàlia