Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia presenta els actes de commemoració del 25N

Santa Eulàlia presenta els actes de commemoració del 25N

18/11/2020

El Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones se celebrarà amb diferents actes en línia durant la setmana que ve

L'Ajuntament de Santa Eulàlia ha presentat el programa d'actes de commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Les diferents activitats tindran lloc durant tota la setmana vinent i es faran, principalment, en línia degut a la situació sanitària actual. La regidora de Polítiques de Gènere, Anna Montes, ha explicat que "aquest 25N no es només per visibilitzar la importància d'erradicar la violència de gènere, sinó que també cal anar un pas més enllà i abordar l'arrel del problema, que és el masclisme". Anna Montes ha afegit que "es tracta d'un tema col·lectiu" i, per això, és necessària la implicació de l'administració, entitats, associacions i tota la ciutadania en general.

Els actes començaran dimarts 24 de novembre amb una conferència en línia titulada "Història & Crispetes: feminismes 1920-2020" per oferir una visió de la violència de gènere al cinema. A través de la història dels darrers cent anys del cinema, analitzarem imatges i valors simbòlics que ens ofereix com a espai de representació d'una violència de gènere que no només apareix en els maltractaments sinó en les estructures narratives de les pròpies pel·lícules. Us podeu inscriure en aquest enllaç; per qualsevol consulta podeu enviar un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucar al 93 844 81 88.

El dia 25 hi haurà dos tallers. El primer està dirigit a l'alumnat de 4t de l'Institut de La Vall del Tenes. El segon taller, que serà telemàtic, tractarà els micromasclismes, per reflexionar a partir de diferents imatges i situacions el micromasclisme present al dia a dia. A càrrec de La Plataforma, és necessària inscripció prèvia a La Fàbrica, per telèfon (93 844 86 59) o correu electrònic ((Necessites javascript per veure aquest correu-e)).

El dijous 26 de novembre, al ple ordinari es llegirà el manifest del 25-N per part de les regidories de l'Ajuntament.

La setmana conclourà divendres 27 amb un taller en línia titulat "Desvetllem el secret ocult de les cançons", una activitat dinàmica a partir de l'escolta de cançons molt conegudes per reflexionar sobre el seu contingut. També és una activitat gratuïta i cal inscripció prèvia a La Fàbrica, per telèfon (93 844 86 59) o correu electrònic ((Necessites javascript per veure aquest correu-e)). El mateix divendres hi haurà una trobada telemàtica amb Mariel Sangrà Martínez, autora del llibre "Si las paredes hablasen". Us podeu inscriure en aquest enllaç, per qualsevol consulta podeu enviar un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

25N
Actes 25N