Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Santa Eulàlia lamenta la mort de Sergi Mingote

L’Ajuntament de Santa Eulàlia lamenta la mort de Sergi Mingote

16/01/2021

L’alpinista i exalcalde de Parets del Vallès estava especialment vinculat a la cooperativa APINDEP Ronçana

Aquest migdia s’ha conegut la notícia de la mort de l’alpinista Sergi Mingote a causa d’una caiguda quan practicava el descens del K2, el segon cim més alt del món. Immers en l’expedició Seven Summits, Mingote intentava escalar el K2 durant l’hivern, fita que no s’havia aconseguit fins ara.

Sergi Mingote, de 49 anys, havia estat alcalde de Parets del Vallès entre el 2011 i el 2018, i havia visitat Santa Eulàlia en diverses ocasions.

Vinculació especial amb Santa Eulàlia

La vinculació de Sergi Mingote amb Santa Eulàlia anava més enllà de la política. La seva faceta d’esportista el va dur a vincular-se amb la cooperativa APINDEP Ronçana i a impulsar projectes amb les persones usuàries del centre ocupacional. El juny del 2017, juntament amb el nadador paralímpic de Granollers Miguel Luque, van travessar l’estret de Gibraltar nedant. En aquesta ocasió, diversos membres d’APINDEP els van fer companyia a bord del vaixell que els va acompanyar en la travessia.

Més imponent va ser el segon repte que Mingote va plantejar a APINDEP. Durant la setmana santa del 2019, set joves i set monitors de la cooperativa APINDEP van acompanyar a Mingote en el primer trekking inclusiu de l’Everest de la història. Els usuaris de la cooperativa van fer 41 kilòmetres que en sis dies, des de Lukla (Nepal, 2.680 metres d’altitud) fins arribar a Tengboche, gairebé al camp base de l’Everest (3.900 metres d’altitud). Allà, Mingote va començar el seu ascens a la muntanya més alta del planeta. Canal SET se'n feia ressò en aquesta notícia

La inclusió per bandera

Sergi Mingote va aconseguir un rècord Guiness en completar el seu repte solidari 3x2x8000, on el paretà va coronar sis muntanyes de més de 8000 metres d’altitud sense oxigen complementari. En la seva vessant més social, Mingote havia impulsat l’entitat Onat Foundation, que promou l’esport inclusiu, i des de feia dos anys era l’encarregat d’entregar els Premis Inclusius de l'Esport Català de la mà de la Secretaria General de l'Esport.

Fins sempre

L’equip de govern i tot l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana lamenta profundament la mort de Sergi Mingote i adreça tot l’escalf a la família i les amistats. L'Ajuntament de Parets del Vallès ha emès un comunicat per decretar cinc dies de dol oficial, tot agraint la tasca feta per Mingote per la vila de Parets.

Arxivat a: General
Luque i Mingote, acompanyats dels nois d'Apindep, a la seva arribada al Marroc
Sala plena de gom a gom per seguir la roda de premsa
Merçè Llauradó, amb el casquet benèfic