Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia instal·la dos nous DEA, a l'Ajuntament i a La Fàbrica

Santa Eulàlia instal·la dos nous DEA, a l'Ajuntament i a La Fàbrica

28/01/2021

Amb aquests, el municipi ja compta amb 10 desfibril·ladors, la majoria al carrer i amb accés directe a la ciutadania

Durant aquest mes de gener s'han instal·lat dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA), un a l'Ajuntament i un altre al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica. En total, Santa Eulàlia de Ronçana disposa de 10 DEA, la majoria dels quals tenen accés directe a la ciutadania, és a dir, que estan al carrer i, per tant, en pot fer ús tota la població. Son els del camp de futbol i Pinedes (ambdós situats dins de les instal·lacions esportives), el Pavelló esportiu, La Fàbrica, la Biblioteca, l'Ajuntament i La Sala. A aquests cal sumar-hi els dos de la Policia Local i Protecció Civil.

Diverses persones treballadores d'aquests equipaments han rebut la formació adequada per a la utilització d'aquests aparells i ja està previst seguir fent cursos per tal de comptar amb el màxim número de persones formades al municipi. Tot i que els DEA poden ser utilitzats per qualsevol persona amb finalitats terapèutiques, encara que aquesta no tingui la formació, l'Ajuntament treballa per formar específicament al personal que, sobretot, treballa de cara al públic.

Els DEA son aparells segurs i efectius que permeten realitzar una descàrrega elèctrica sobre el cor d'una persona en aturada cardiorespiratòria (és el que es coneix com desfibril·lar) minuts abans que arribi l’ajut professional. Per a més informació sobre els DEA, podeu consultar el web del Departament de Salut.

Arxivat a: General
DEA
DEA