Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia compta amb una nova empresa per al control de la vespa velutina

Santa Eulàlia compta amb una nova empresa per al control de la vespa velutina

05/02/2021

L'Ajuntament posa al servei de la ciutadania un telèfon per informar de nius al municipi

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana va licitar el servei per al control de la vespa velutina al municipi, essent l'empresa guanyadora Fitostinger. Aquesta s'encarregarà de:

- Controlar la població amb trampes selectives, és a dir que només atrapen vespes asiàtiques i no afecten altres insectes pol·linitzadors. Aquesta actuació es fa en èpoques on les vespes es mouen d'un niu a un altre, procurant atrapar també les reines. En concret, el trampeig es fa de l'1 de març al 31 d'agost i de l'1 de novembre al 31 de desembre.

- Retirar els nius, amb mitjans mecànics sempre que sigui possible i, en cas contrari, amb un dron que injecta un gas molt fred per congelar les vespes i larves o bé biocida en petites quantitats, en funció de la mida del niu a retirar. Aquestes tècniques estan autoritzades i avalades per les administracions amb competències sobre la vespa asiàtica.

En cas de localitzar un niu, l'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana i, per això, agraeix a aquelles persones que en detectin un que es posin en contacte amb el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament o que contactin per Whatsapp al telèfon 699 136 026, adjuntant una fotografia del niu, una fotografia complerta de l'arbre o zona on està situat i, a ser possible, la ubicació exacta des d'on s'han fet les fotografies.

Per a més informació sobre la vespa velutina, visiteu el web del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: General
Vespa velutina
Vespa velutina
Vespa velutina