Portada > Actualitat > Notícies > S'implanta el projecte "Estudiem des de casa" per a l'alumnat d'ESO

S'implanta el projecte "Estudiem des de casa" per a l'alumnat d'ESO

09/02/2021

El programa ofereix un servei d'orientació i acompanyament a les famílies per donar suport a les tasques extraescolars

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana va iniciar al desembre el projecte "Estudiem des de casa", el qual s'ha començat a posar en pràctica durant el mes de gener, també gràcies a la implicació del personal docent de l'institut. Davant la situació viscuda a causa de la Covid-19, les direccions i el personal docent han hagut de dissenyar noves estratègies per donar resposta a les necessitats de l'alumnat. Els centres s'han adaptat a la docència virtual i han anat sorgit iniciatives que han enriquit les propostes educatives.

Per això i davant la demanda de l'institut, la regidoria d'Educació va demanar al Consell Comarcal del Vallès Oriental la inclusió al programa "Estudiem des de casa", un recurs que dona resposta a les necessitats de l'alumnat d'ESO. El servei segueix la línia de treball d'Educació, l'aprenentatge i implicació familiar en el procés d'aprenentatge, però alhora cobrint les noves necessitats sorgides per la situació excepcional creada per la pandèmia.

"Estudiem des de casa" és un servei d'orientació i acompanyament a les famílies per donar suport en relació a les tasques extraescolars dels fills i filles, establint continuïtats entre el context familiar i escolar, així com en el foment d'espais, hàbits i rutines d'estudi.

Des de la regidoria es vetlla pel procés educatiu dels infants i joves, donant suport i reforç en els centres educatius a partir de programes i/o tallers. Des de fa un parell d'anys, per exemple, s'ofereix el programa Aula Oberta Familiar, que neix com un servei d'orientació i acompanyament a les famílies partint de la base que el treball entre els infants i les famílies i els educadors enriqueix el procés d'aprenentatge a Primària.

Arxivat a: General
Estudiem des de casa