Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia se suma al 8M, Dia Internacional de la Dona

Santa Eulàlia se suma al 8M, Dia Internacional de la Dona

26/02/2021

S'organitzen diferents activitats del 2 al 12 de març

Santa Eulàlia de Ronçana, un any més, s'adhereix al 8M, Dia Internacional de la Dona, amb l'organització de diferents activitats del 2 al 12 de març.

La setmana d'activitats començara dimarts 2 de març a les 18.15h amb la trobada literària en línia amb la traductora Anna Casassas. Ens acostarem a la literatura per conèixer millor el món de la traducció, tan important per assaborir la qualitat del text original. Ho farem amb l'Anna Casassas, que ha traduït molt bones obres d'autors francesos i italians. En concret, comentarem "La trena" de l'escriptora francesa Laetitia Colombani, una novel·la colpidora i bella que no podrem deixar de llegir un cop l'haguem començat. Tres dones protagonitzen tres històries paral·leles en diferents indrets del planeta, amb realitats socials i culturals ben diferents però unides en un moment donat per aquesta trena. Per llegir el llibre i participar a la tertúlia, cal demanar l'enllaç i informació a la Biblioteca. Coordinada per Lola Tresserras, és una activitat organitzada per les regidories de Cultura i Polítiques de Gènere.

Dissabte 6 de març hi haurà una vetllada de contes, a les 17.30h al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, amb la col·laboració de l'Esplai.

El mateix 8M a les 19h a la plaça de l'Ajuntament es llegirà el manifest del Dia de la Dona i altres textos significatius per a la jornada, en col·laboració amb el Club de Lectura Feminista Slow Read SER. Per la seva banda, l'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut La Vall del Tenes farà el taller "Violència 2.0: Quin ús en fem de les xarxes socials", dinamitzat pel Taller d'homes.

També hi haurà contes per a infants: a càrrec d'Anna Casals d'H6 teatre, es narraran els contes "Quines unes elles", l'11 de març a les 18h. L'activitat serà en línia i es podrà seguir pels canals d'Instagram i Youtube de la Biblioteca fins dijous 18 de març. Les dones i els personatges femenins són les protagonistes d'aquesta sessió, on hi trobarem l’Olívia, una caputxeta, la Rosa Caramel, l’autobús de la Rosa... Tot un ventall de referents positius femenins. Una altra mirada als contes tradicionals, que trenca amb els estereotips de rol.

Per cloure les activitats del 8M, el divendres 12 de març a les 20h a la Biblioteca hi haurà el Concert del Cicle Eulaliana amb CAMELLIA de la Cia. Dell'Anima, amb l'actuació com a teloners d'alumnes de l'Escola de Música de la Vall del Tenes. Seran Olga Truman i Mireia Vila (violins)  i Marta Codina (actriu) que fa la narració del text de Mercè Rodoreda “Flors de Debò”. Es tracta de petits relats que parlen de diverses dones, de les seves virtuts i mancances, en forma de flors que lluiten, viuen, sedueixen, canten… Camellia és un recull d'aquest petit somriure de l’escriptora i l’acompanya amb música barroca per a dos violins, mentre una veu ens explica la singular vida d’aquestes flors.

Arxivat a: General
8M
8M Santa Eulàlia de Ronçana
Cartell 8M