Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament cedeix 30 compostadors per iniciar-se en el compostatge casolà

L'Ajuntament cedeix 30 compostadors per iniciar-se en el compostatge casolà

09/04/2021

Les persones interessades ho han de demanar mitjançant una instància genèrica i se cediran per ordre d'arribada

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana posa en marxa una campanya per fomentar el compostatge casolà. El Consistori cedirà 30 compostadors a aquelles persones que es vulguin iniciar en aquest tema i vulguin disposar d'un compostador a casa. Les persones interessades han de fer una instància genèrica a l'Ajuntament, de manera que els compostadors se cediran per ordre d'arribada de les sol·licituds fins arribar a les 30 disponibles.

Se signarà un conveni entre l'Ajuntament i la persona a qui se cedeix el compostador, amb el compromís que aquesta el faci servir. Des de la Regidoria de Medi Ambient s'oferirà una formació inicial per ensenyar-li com utilitzar el compostador i se li donarà suport en tots els dubtes que tingui. Alhora, les persones que tinguin el compostador passen a formar part del registre de compostaires, els quals compten amb una bonificació del 15% de la taxa d'escombraries, si ho demanen anualment fent una instància.

La durada de la cessió és indefinida, però caldrà retornar el compostador en cas que no s'utilitzi. En un compostador s’hi posen les restes orgàniques de la casa (de la cuina i del jardí) i s’obté compost per a l’hort o el jardí, per fer servir com adob.

Arxivat a: General
Compostador

Arxius adjunts