Portada > Actualitat > Notícies > Unes 450 persones visiten la fira Lliga't a la terra, que posa en valor el producte de proximitat

Unes 450 persones visiten la fira Lliga't a la terra, que posa en valor el producte de proximitat

19/04/2021

En el marc de la fira de dissabte també es va presentar l'associació de productors i elaboradors del Vallès Oriental, Agromosaic

Santa Eulàlia de Ronçana va acollir dissabte, 17 d'abril, l'11a edició de la fira Lliga't a la terra, amb parades de productes de proximitat i el mercat del planter, on un centenar de persones van poder recollir la comanda de planter reservada amb antelació. La venda es va fer en línia i es van repartir 7.380 tomaqueres, en lots de 60 i de 6 unitats.

La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament fa una valoració molt positiva de la fira, ja que el bon temps va acompanyar la jornada i els paradistes tenien ganes de participar a la fira, després que l'any passat s'hagués de suspendre per la pandèmia. Alhora, els visitants van poder comprar i participar activament dels tallers, tot i les restriccions de mobilitat a nivell comarcal que no van permetre el desplaçament des d'altres comarques. Des de la regidoria esperen poder comptar amb més públic a la Fira del Tomàquet que se celebrarà, si és possible, el proper mes de juliol.

Lliga't a la terra, organitzada conjuntament entre l'Ajuntament de Santa Eulàlia, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'associació Llavors Orientals, va acollir tres tallers a La Fàbrica: "Boscos i Jardins d'aliments", a càrrec de Gisela Mir-Mark Biffende Phoenicurus; “Com conèixer la fauna auxiliar que beneficiï el teu hort”, per Bàrbara López; i “Conreu de tomaqueres de varietats locals: de la llavor al planter", a càrrec de Pep Sabater “Salsetes”. En total, unes 90 persones van assistir als tallers, els quals van comptar amb una elevada participació del públic assistent.

La fira també va ser l'escenari de la presentació de la recentment creada associació de productors/es i elaboradors/es del Vallès Oriental, Agromosaic. L'associació s'ha creat amb el suport del Consell Comarcal i agrupa un conjunt d'empreses elaboradores i productores agroecològiques del Vallès caracteritzades per la qualitat del seu producte i per les bones pràctiques de la seva producció i elaboració, per tal de crear sinèrgies entre els seus membres. Alhora, l'associació vol treballar per preservar l'entorn natural i mantenir el paisatge agroecològic de la comarca.

Àlex Valiente, conseller de Turisme del Consell Comarcal, va destacar el paper dels productors de proximitat durant el confinament com a servei essencial i, per això, va demanar que "aquesta relació no es perdi" i que la ciutadania "segueixi confiant en els productors de proximitat". Manel Imedio, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Santa Eulàlia, va agraïr la iniciativa i va celebrar que, després d'un any, la fira s'hagi pogut fer.

La presidenta d'Agromosaic, Jerusa Chaparro, de la Masia Can Sunyer, va explicar que "l'objectiu és créixer i millorar, integrar els productors i elaboradors que vulguin transicionar cap a l'ecològic". Agromosaic neix amb l'agrupació de set socis: Can Burguès (de Santa Eulàlia), Bolet ben fet, Còmic Beer, Masia Can Joans, Can Quimet Gall, Can Vila i Masia Can Sunyer.

Arxivat a: General
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra
Lliga't a la terra