Portada > Actualitat > Notícies > L'11a edició de la Fira del Tomàquet se celebrarà el 24 i 25 de juliol

L'11a edició de la Fira del Tomàquet se celebrarà el 24 i 25 de juliol

17/06/2021

La fira comptarà amb tallers, visites guiades, presentacions de nous productes i projectes, un show cooking i un concurs de cuina

L'11a edició de la Fira del Tomàquet ja escalfa motors. Després que l'any passat s'hagués d'ajornar al setembre i, finalment, suspendre, la reconeguda fira vallesana tindrà lloc el cap de setmana del 24 i 25 de juliol de 2021 al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana de 9 a 14h. Al 2020 no es va poder celebrar per la situació sanitària per la Covid-19 i també per l'afectació de gran part de les tomaqueres pel fong míldiu, que va malmetre gran part de la producció de tomàquets del Vallès, però enguany es preveu una millora notable de la situació.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Santa Eulàlia, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, s'han organitzat diverses activitats ja habituals en les darreres edicions de la fira, tot i que s'adaptaran a les mesures sanitàries i, en alguns casos, caldrà reservar plaça.

Enguany es recupera el Concurs de Cuina del tomàquet en cru i cuinat de varietats locals del Vallès, que es va estrenar a l'edició de 2019. El concurs tindrà lloc diumenge a les 13h i, en acabat, es farà públic el veredicte i l'entrega de premis. Una altra activitat que es tornarà a fer és el Show cooking amb l'elaboració de tapes fetes amb tomàquets de varietats locals, el qual es farà el dissabte a les 13h.

La Fira del Tomàquet també acollirà la presentació del nou gaspatxo Termal, elaborat amb aigües medicinals de Caldes de Montbui i amb tomàquets de proximitat, el dissabte a les 12.15h. A la mateixa hora del diumenge es presentarà el projecte "Conserves de tomàquet feta amb Tomàquets de varietats locals", a càrrec de Llavors Orientals.

Tant dissabte com diumenge hi haurà dues visites guiades a l'hort de l'Espelt, a càrrec de Llavors Orientals, una a les 9.15h i una altra a les 11.15h. També es podrà participar a un taller familiar, a càrrec d'Agromosaic Associació de Productors i Elaboradors Ecològics del Vallès Oriental (10.15h), i a un tast de varietats antigues de tomàquets, a càrrec d'Slow Food Vallès (11.45h).

Els dos dies a les 13h hi haurà música en directe a càrrec de músics de Santa Eulàlia: dissabte amb Francesc Torner & Xavi Sada i diumenge amb el grup musical "Sí senyor".

A més a més, durant els dos dies de la fira els visitants obtindran el llibret “Varietats antigues de tomàquets del Vallès” i podran comprar tomàquets i productes locals directament als pagesos i productors de la comarca que cultiven i elaboren de forma artesanal.

La Fira del Tomàquet s'roganitza amb la col·laboració de Llavors Orientals, Slow Food Vallès i El Molí d'en Vendrell, amb el suport de Diputació de Barcelona, Xarxa de Productes de la Terra i Turisme Vallès.

Arxivat a: General
Fira del Tomàquet 2021
Fira del Tomàquet 2021