Portada > Actualitat > Notícies > Caldes de Montbui se suma a la Fira del Tomàquet, on presentarà un gaspatxo termal

Caldes de Montbui se suma a la Fira del Tomàquet, on presentarà un gaspatxo termal

16/07/2021

Del 24 al 31 de juliol, Caldes acollirà les primeres Jornades gastronòmiques del Tomàquet

Caldes de Montbui promou la primera edició de les Jornades gastronòmiques del Tomàquet i presenta un gaspatxo fet amb varietats de tomàquet local i aigua termal, el qual presentarà a l'11a Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia el proper cap de setmana. Per donar a conèixer aquest nou producte, es farà una promoció especial de 500 ampolles que es podran aconseguir comprant en establiments del municipi i presentant tres tiquets de compra al Museu Thermalia, que farà l'entrega de l'ampolla de gaspatxo.

Alhora, del 24 al 31 de juliol, el municipi acollirà les Jornades gastronòmiques del Tomàquet per posar en valor el tomàquet calderí i els productes que se'n deriven. La iniciativa sorgeix de l'associació calderina La Panotxa, que té com a objectiu la conservació i la divulgació de les varietats tradicionals d'horta. Les jornades comptaran amb la participació de productors locals i de diversos restaurants de Caldes, els quals disposaran de diversos plats elaborats amb tomàquet.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Santa Eulàlia, Manel Imedio, va destacar "la capacitat de l'Ajuntament de Caldes d'arrossegar restauradors, botiguers i productors" per organitzar una iniciativa d'aquesta mena i va ressaltar que "aquesta manera d'involucrar a tothom fa que tingui l'èxit assegurat".

L'alcalde de Caldes, Isidre Pineda, va explicar que l'objectiu és promocionar aquest producte tan típic del Vallès, "agafant com a referència aquells que ja ho fan bé, com és l'Ajuntament de Santa Eulàlia". Pineda va definir el tomàquet com un producte "molt divertit, que fa molt d'estiu i ve just després de les cireres", un altre producte local del qual Caldes també n'organitza unes jornades gastronòmiques similars al juny.

Les Jornades es van presentar ahir en roda de premsa en la que hi van participar l’alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda; la regidora de Comerç i Consum, Núria Carné; la tècnica de Desenvolupament local i Productes de la Terra del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Carme Garrido; el regidor de Promoció Econòmica de Santa Eulàlia de Ronçana, Manel Imedio; i diferents productors i restauradors locals.

Arxivat a: General
Jornades del Tomàquet Caldes
Jornades del Tomàquet Caldes