Portada > Actualitat > Notícies > La Mancomunitat respon

La Mancomunitat respon

14/05/2018

En vista de la situació dels Centres d'Atenció Primària de la Vall del Tenes, els quatre alcaldes han adreçat una carta al cap de salut pública del Vallès Oriental per tal de trobar solucions

Els alcaldes de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, en vista dels problemes de prestació de serveis als Centres d'Atenció Primària de la Vall del Tenes a causa de la manca de professionals, han decidit adreçar-se per carta al Servei de Salut Pública al Vallès Oriental. Joan Galiano, President de la Mancomunitat de la Vall del Tenes i alcalde de Bigues i Riells; Ignasi Simón, alcalde de Lliçà d'Amunt; Xavier Serrate, alcalde de Lliçà de Vall, i Francesc Bonet, alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana, han elaborat un escrit dirigit a Jordi Camp, cap de salut pública del Vallès Oriental, per tal de trobar una resposta per la situació actual.

Els Centres d'Atenció Primària dels municipis de la Vall del Tenes pateixen, des de fa temps, problemes en la prestació dels seus serveis a causa de la manca de professionals que afecta quasi 40.000 usuaris. A la carta, els quatre alcaldes dels quatre municipis que conformen la Mancomunitat de la Vall del Tenes han volgut mostrar el seu suport als treballadors, a les direccions i a les coordinacions dels Centres d'Atenció Primària de la Vall del Tenes. D'altra banda, han emplaçat el responsable del Servei de Salut Pública al Vallès Oriental a "prendre les mesures adients per tal de trobar una sortida a les circumstàncies actuals".

De la mateixa manera, els ajuntaments de Bigues i Riells, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall i Santa Eulàlia de Ronçana s'han posat a disposició del cap del Servei de Salut Pública al Vallès Oriental: "per tal d'ajudar: des d'informar de la situació que viuen els Centres d'Atenció Primària del territori, fins a fer pressió per tal de resoldre aquesta situació aliena als veïns de la Vall del Tenes". Tots quatre alcaldes coincideixen en el fet que el silenci administratiu "no afavoreix ni als ciutadans, ni als professionals, ni a les institucions". Per aquest motiu, han decidit coordinar-se amb els Centres d'Atenció Primària per tal d'organitzar unes jornades informatives amb l'objectiu que tothom pugui conèixer la situació actual i les seves causes.

Joan Galiano, president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes i alcalde de Bigues i Riells, ha definit així la posició dels ajuntaments de la Mancomunitat: "Malgrat que no tenim competències en sanitat, per als ciutadans som la primera porta on trucar quan alguna cosa no funciona. Davant de l'allau d'informació i queixes rebudes, els ajuntaments hem decidit actuar per posar de manifest les circumstàncies actuals i trobar una solució. Els ciutadans no poden patir per un error estructural de cobriment de places, i menys, si es tracta del tercer nucli amb més densitat de població del Vallès Oriental".

De fet, els ajuntaments de Bigues i Riells, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall i Santa Eulàlia de Ronçana tenen previst reunir-se amb caràcter d'urgència amb els responsables del Departament de Salut aquest mateix mes per tal de treballar per canviar la situació actual.

Arxivat a: General
CAP de Santa Eulàlia