Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia dona la benvinguda al porta a porta a partir d’aquest vespre

Santa Eulàlia dona la benvinguda al porta a porta a partir d’aquest vespre

15/11/2018

Un 71% dels domicilis del municipi ja disposen del kit amb els tres cubells

Santa Eulàlia posarà en funcionament, a partir d’aquest vespre, el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Aquesta serà la segona vegada que el poble faci ús d’aquest servei, tenint en compte que aquest va ser el model utilitzat des de l’any 2006 fins al 2012. Aquest vegada, però, el porta a porta comptarà amb l’última tecnologia gràcies als xips que duran incorporats els cubells, que permetran fer un seguiment exhaustiu del servei per notificar possibles incidències i /o males praxis.

Cal recordar que totes les llars i activitats econòmiques del municipi tenen el mateix calendari a l’hora de treure els cubells, que és entre les 20 i les 21 h. Cada fracció s’ha de treure amb el seu corresponent cubell a la porta de cada casa segons el dia de recollida de la fracció. Al cubell de color marró s’hi ha de dipositar la fracció orgànica dins de la bossa compostable. Al cubell de color vermell s’hi ha de dipositar el paper, el cartró, la resta, el vidre i els envasos. En el cas d’avui dijous, la recollida serà d’orgànica i d’envasos. Si voleu veure el calendari del porta a porta de forma completa podeu visualitzar les fotografies adjuntes a aquesta pantalla.

Un 71% dels kits entregats a domicilis

Fins a aquest mateix migdia ja s’havien repartit un total de 2.308 kits, el que equival a un 71% dels domicilis de tot el poble. Tanmateix, un 95% de les activitats considerades grans generadores i un 32% dels comerços assimilables a domèstics també ja disposen del seu corresponent kit. Aquells domicilis que encara no disposen del kit poden anar a recollir-lo, fins demà divendres, al centre d’APINDEP Ronçana, en horari d’11 a 14 h i de 16 a 19 h. A partir del dilluns 17 de novembre la recollida de kits s’haurà de fer a l’oficina d’atenció del porta a porta, ubicada a l’Ajuntament de Santa Eulàlia, amb horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i tardes de dimarts i dijous de 16 a 19 h. Qualsevol dubte també podrà ser atès per via telefònica trucant al 93 844 80 25 o enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Inauguració del porta a porta

Dimarts al vespre va tenir lloc la presentació oficial del porta a porta a la plaça de l’Ajuntament, on s’hi van poder veure els dos camions que faran la recollida des d’avui dijous. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, el president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, Joan Daví, i el Director de planificació estratègica de l’agència de residus de Catalunya, Francesc Giró. Bonet va explicar que el porta a porta “no s’hauria d’haver retirat mai” i que el canvi de model venia avalat pel suport d’un 78% dels votants al procés participatiu. “Vull donar les gràcies als nois, noies i personal d’APINDEP, que ens han ajudat a fer el muntatge i el repartiment dels kits”, va afegir. Per la seva banda, Daví va defensar que el porta a porta era el model on els veïns dels pobles més s’implicaven, i es va felicitar pel fet que “10 pobles de la comarca ja utilitzin aquest sistema”. Daví va destacar els casos de poblacions com Martorelles, amb un 83% de recollida selectiva, o Sant Esteve de Palautordera, on arriba fins a un 87%. Per últim, Giró va defensar el model del porta a porta com a “necessitat i projecte”. “Aquest any 2018 ja seran 200 els municipis de tota Catalunya que fan ús d’aquest model, on s’assegura entre el 70 i el 80% de la recollida selectiva”, va concloure. L’acte va finalitzar amb un piscolabis per a tots els allí presents.

Arxivat a: General
Avui comença el porta a porta
Calendari domicilis porta a porta
Calendari comercial porta a porta
Presentació del porta a porta, amb Giró, Daví i Bonet
Els camions que s'utilitzaran per fer la recollida porta a porta