Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament engegarà dos processos participatius per decidir la remodelació de la plaça Onze de Setembre i el futur ús de l’edifici municipal La Font del Rieral

L’Ajuntament engegarà dos processos participatius per decidir la remodelació de la plaça Onze de Setembre i el futur ús de l’edifici municipal La Font del Rieral

05/05/2020

Les consultes es duran a terme durant aquest any 2020

L’Ajuntament de Santa Eulàlia impulsarà dos processos participatius durant aquest 2020. Per una banda, per decidir la remodelació arquitectònica i urbanística de la plaça Onze de Setembre, al barri del Rieral. A dia d’avui ja està disponible al perfil del contractant els plecs del concurs de projectes per a la remodelació d’aquest espai, on durant l’any s’hi celebren festes tan concorregudes com Carnaval, la Fira de Nadal o el Mercat Tot Segona Mà, a més a més de ser un espai de trobada familiar de grans i petits.

El termini de presentació d’ofertes està previst fins al 22 de juny, tot i que es prorrogarà 30 dies més des de que finalitzi l’actual estat d’alarma. Entre tots els despatxos d’arquitectura que presentin un projecte de remodelació de la plaça Onze de Setembre es farà una avaluació tècnica per tal de decidir tres finalistes. Els projectes seleccionats percebran un premi de 2.000 euros cadascun i seran presentats a la ciutadania en una exposició pública per part de cada despatx d’arquitectura. Serà aleshores quan els ciutadans i ciutadanes de Santa Eulàlia, mitjançant un procés participatiu, podran votar aquell projecte que més els hi agradi.

D’altra banda, l’Ajuntament també engegarà un procés participatiu per decidir l’ús que ha de tenir l’edifici municipal La Font del Rieral. A dia d’avui s’està pendent de desencallar el procés d’adjudicació de les obres de reparació de l’edifici, que es resoldrà en les properes setmanes. L’Ajuntament està treballant per començar a canalitzar aquest procés participatiu, on els ciutadans podran dir la seva a l’hora de decidir l’ús que haurà de tenir en el futur.

Porta a porta, Pep i Laia i Assemblea Jove

Cal recordar que aquesta no és la primera vegada que l’Ajuntament posa en marxa un procés participatiu d’aquestes característiques obert a tota la ciutadania. Al desembre de 2017, per exemple, els veïns van poder decidir quin era el millor model de recollida d’escombraries per a Santa Eulàlia, on un 78% dels votants van apostar pel porta a porta. Un altre projecte de democràcia directa el trobem amb el Projecte Educatiu de Poble 'Pep i Laia', on la comunitat educativa, mitjançant un fòrum, escull aquells projectes més beneficiosos per als infants del poble.

Tanmateix, des de fa 15 anys, Santa Eulàlia organitza l’Assemblea Jove, un mecanisme de democràcia participativa on els joves d’entre 14 i 30 anys gestionen els seus propis recursos per dur a terme diverses activitats durant l’any.

Arxivat a: General
Plaça Onze de Setembre i La Font del Rieral