Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia avançarà a la fase 1 de la desescalada a partir de dilluns

Santa Eulàlia avançarà a la fase 1 de la desescalada a partir de dilluns

22/05/2020

Es mantenen les franges horàries al nostre municipi al superar la densitat de 100 habitants per km2

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda per avançar a la fase 1 de la desescalada, a partir de dilluns, a Barcelona ciutat i les regions sanitàries de l’àmbit metropolità nord (on es troba Santa Eulàlia de Ronçana) i l’àmbit metropolità sud. Això suposarà una sèrie d’avantatges respecte la fase 0 avançada que detallem a continuació:

- Reobertura de terrasses d’establiments d’hostaleria i restauració amb limitacions i condicions de seguretat, on no es pot superar el 50% del seu aforament. Cal mantenir una distància de 2 metres entre taules, i estan permesos grups de com a màxim 10 persones.

- Es permeten les reunions de fins a 10 persones tant a casa com al carrer, però totes elles han de ser de la mateixa regió sanitària.

- Es poden fer desplaçaments dins de la mateixa regió sanitària.

- Reobertura dels establiments comercials i locals tancats al públic per l’estat d’alarma, sempre que no superin els 400 m2 de superfície, sense cita prèvia i amb 1/3 de l'aforament.

- Els locals de més de 400 m2 també poden obrir si acoten l'espai al públic a, com a molt, 400 m2.

- Es poden fer rebaixes i promocions.

- Flexibilitzar diferents mesures socials, amb limitacions concretes.

- Obertura de biblioteques, museus, establiments d’actes i espectacles culturals i dels hotels i establiments turístics.

- Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de teletreball i de mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral.

- Els esportistes professionals o federats poden entrenar en tota la regió sanitària. La pràctica esportiva d'oci només es pot fer dins del municipi.

- S'autoritzen la caça i la pesca esportives.

A més a més, el BOE publicat aquest matí, especifica que a partir d’avui mateix es flexibilitzen alguns dels criteris de la fase 1 en poblacions de menys de 10.000 habitants. Així doncs, hi haurà una eliminació de restriccions per a menors i esportistes, la possibilitat d'acudir a l'interior de locals de restauració i es permeten els mercats a l'aire lliure.

Adjunt a aquesta pantalla podeu trobar un document amb les novetats sobre el desconfinament en la fase 1.

Santa Eulàlia manté les franges horàries

Santa Eulàlia estava a l’espera, a principis d’aquesta setmana, de suprimir les franges horàries a l’hora de sortir al carrer, ja que complia un dels requisits principals; tenir menys de 10.000 habitants. Aquest divendres, però, el BOE ha publicat que a més a més caldrà tenir una densitat inferior a 100 habitants per km2. Tot i que Santa Eulàlia té 7.288 habitants, la seva extensió és de 14,23 km2, suposant això una densitat de 512,16 habitants per km2. Per tant, el nostre municipi no compleix amb les condicions necessàries i manté les franges horàries de sortida al carrer, que recordem a continuació:

- Pràctica esportiva individual a peu o amb bicicleta: de 6 a 10 h i de 20 a 23 h.

- Persones de més de 70 anys i persones dependents: de 10 a 12 h i de 19 a 20 h.

- Infants menors de 14 anys: de 12 a 19 h.

A més a més, l'Ajuntament de Santa Eulàlia vol recordar que des d’ahir dijous és obligatori dur mascareta a la via publica, ens espais oberts i tancats, sempre i quan no es pugui respectar una distància de seguretat de 2 metres entre persones.

Arxivat a: General
Santa Eulàlia avançarà a la fase 1

Arxius adjunts