Portada > Actualitat > Notícies > Noves mesures aplicables a partir de l'1 de març

Noves mesures aplicables a partir de l'1 de març

26/02/2021

Els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats podran obrir entre setmana amb un aforament del 30%

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat alguns canvis en les mesures vigents per lluitar contra la propagació de la Covid-19. Les mesures seran vigents partir del proper dilluns 1 de març i durant, almenys, una setmana.

Comerç

Poden obrir de dilluns a divendres tots els comerços, els centres comercials i els de més de 400 metres quadrats amb l'aforament limitat al 30%. El cap de setmana només poden obrir els comerços essencials.

Educació

El segon curs de la universitat recupera la presencialitat a partir del 8 de març. A partir del proper dilluns les colònies estaran permeses sempre i quan es facin amb el grup bombolla.

A l'escola es manté l'ensenyament presencial a infantil, primària i ESO, i semipresencial al batxillerat i els cicles formatius.

Esport

En aquest cas, hi ha dues novetats: s'amplien les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada, amb l'aforament del 30%, i l'aforament de les piscines passa del 30 al 50%.

Les competicions esportives continuen suspeses, a excepció de les d'àmbit estatal i professional i les competicions catalanes que donen accés a competicions estatals.

Mobilitat

Es manté el confinament comarcal. Només es pot trencar per anar a treballar, estudiar, fer activitats autoritzades o per motius de necessitat. També continua vigent el toc de queda, el confinament domiciliari nocturn, entre les 22h i les 6h.

Reunions familiars i socials

Es permeten trobades familiars o socials, que no poden ser de més de sis persones pertanyents a dues bombolles.

Restauració

Bars i restaurants poden atendre clients en el local de 7.30h a 10.30h i de 13h a 16.30h. La resta del dia poden servir per emportar, fins a les 22h i per llliurar a domicili, fins les 23h. A l'interior dels locals es limita l'aforament al 30% de l'autoritzat i no es pot servir a la barra.

Cultura

Els equipaments culturals tenen limitat l'aforament al 50% de la capacitat, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l'exterior o en un espai ben ventilat.

Extraescolars

Es poden fer activitats extraescolars i d'esport escolar, però només a infantil i primària i amb un màxim de 6 infants, o de més si són del mateix grup bombolla. Pel que fa a la resta de grups d'edat, només estan autoritzades les extraescolars que es fan dins del grup bombolla i en els centres escolars.

Culte

En els actes religiosos es manté l'aforament del 30%, amb el límit de 1.000 persones si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima.

Per a més informació, consulteu el web del Departament de Salut.

Arxivat a: General
Mesures 1 de març
Mesures 1 de març