Portada > Actualitat > Notícies > Es presenten 18 propostes d'usos per a l'equipament de la Font del Rieral

Es presenten 18 propostes d'usos per a l'equipament de la Font del Rieral

06/04/2021

Ara comença la tercera fase del procés participatiu, en la que s'avaluarà la viabilitat d'aquestes propostes

Aquest diumenge va finalitzar la segona fase del procés participatiu per decidir el futur de l'equipament de la Font del Rieral, en la qual la ciutadania de Santa Eulàlia de Ronçana ha presentat diferents propostes d'usos per a l'edifici. En total, s'han presentat 18 propostes, 15 de les quals en línia a través de la plataforma Decidim i tres s'han entregat presencialment al Punt Jove La Taka.

A més, unes 30 persones han participat a les dues sessions en línia d'elaboració conjunta de propostes, que van tenir lloc el 24 i el 31 de març. D'aquestes sessions en van sorgir 12 propostes més, que coincidien amb les presentades a través del Decidim i, per tant, les idees eren repetides.

Entre les propostes hi ha un espai per a joves, un centre d'interpretació i recuperació del riu Tenes, un espai per a músics, un hub tecnològic o mantenir l'ús inicial de l'edifici com a escola bressol.

La tercera fase del procés participatiu comença ara i consta de la validació d'aquestes idees. Una comissió tècnica formada per personal tècnic municipal de les àrees i departaments relacionades amb les propostes que s'hagin presentat valorarà la seva viabilitat tècnica i econòmica, que han de contemplar un cost màxim de la rehabilitació interior i l'adaptació de l'equipament de 100.000 euros. Es tindran en compte criteris com la viabilitat tècnica de l'adaptació de l'equipament per als usos plantejats, la viabilitat del desenvolupament futur de l'ús (quins recursos personals i materials es necessitaran per poder-hi fer l'ús proposat), donar resposta a una necessitat existent i contrastada del municipi, els usos considerats d’interès general i que els usos que no comportin desigualtat de gènere ni discriminació.

La comissió tècnica s’encarregarà d'elaborar un informe amb els resultats de la validació que es difondrà a través dels canals de comunicació municipals i s’enviarà a totes les persones participants en el procés.

Les propostes que superin aquesta fase se sotmetran a la votació ciutadana, entre el 31 de maig i el 13 de juny a través de la plataforma Decidim. No obstant, la ciutadania amb menys accés o menys habituada als canals virtuals rebran el suport municipal necessari per tal de fer efectiva la seva votació als equipaments municipals. El servei de suport per a les votacions es realitzarà els dies 1, 2, 3, 8, 9 i 10 de juny. L'horari serà de 9h a 13.30h i de 16h a 19h (dies 2 i 9 només al matí) al Punt Jove La Taka (Plaça de l’Ajuntament).

Finalment, el procés acabarà amb la cinquena fase, el retorn. En aquest darrer tram es farà difusió a tota la ciutadania dels resultats del procés i les votacions.

Portada Procés Font del Rieral