Portada > Actualitat > Notícies > Una trentena de persones es formen en Suport Vital Bàsic i ús de desfibril·lador

Una trentena de persones es formen en Suport Vital Bàsic i ús de desfibril·lador

29/04/2021

Hi van participar treballadors municipals, comerciants de Ronçana Comerç Actiu i Protecció Civil, entre altres

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, des de les àrees d'Esports i Salut, va organitzar a mitjans de març quatre cursos de Formació de Suport Vital Bàsic (SVB) i ús de Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) amb l'empresa Caryosa, la mateixa que ha instal·lat els nous DEA al municipi.

La formació constava d'una part teòrica en línia, que es feia de forma individual, i d'una part pràctica de tres hores, que es va fer al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, d'acord amb tots els protocols Covid.

En total, hi van participar 28 persones amb perfils diferents, ja que hi havia persones treballadores de l'Ajuntament, de la Biblioteca, de les escoles i l'IES, així com adjudicataris d'alguns equipaments municipals (el bar del camp de futbol, el bar de La Fàbrica i Pinedes), el monitor del "Caminem!", membres de Ronçana Comerç Actiu, Protecció Civil i veïns i veïnes de Santa Eulàlia.

Durant el curs, instructors acreditats van guiar els alumnes en l'aprenentatge de la ressuscitació cardiopulmonar (RCP) mitjançant presentacions amb suport visual, la demostració i pràctica de maniobres i l'exposició de casos pràctics. La formació pretén aportar els coneixements i destreses necessàries per poder realitzar una primera atenció qualificada a la víctima d'una parada cardiorrespiratòria.

Santa Eulàlia ja compta amb 10 desfibril·ladors, la majoria al carrer i amb accés directe a la ciutadania.

DEA