Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova la modificació contractual del servei de neteja d’equipaments municipals

El Ple aprova la modificació contractual del servei de neteja d’equipaments municipals

30/04/2021

També s’acorden dues modificacions de crèdit per ampliar el pressupost de les obres del camp de futbol i altres inversions

El Ple extraordinari d’aquest dijous 29 d’abril va aprovar per unanimitat la modificació contractual del servei de neteja d’equipaments municipals, per un valor de 49.472,74 euros (sense IVA). L’alcalde, Francesc Bonet, va explicar que aquest canvi es deu a la situació actual de pandèmia, ja que “cal reforçar la neteja abans i després dels pocs espectacles culturals que hi ha i s’ha ampliat el servei a les escoles i equipaments”.

El contracte amb l’empresa finalitza el mes de setembre d’enguany. En aquest sentit, el regidor de SER-CP, Abraham Requena, va demanar el motiu pel qual “als plecs actuals no es fa referència a clàusules socials per contractació pública responsable perquè els treballadors tinguin un sou digne”. En resposta a la petició, Bonet va explicar que “al 2015, quan es van fer els plecs per aquesta licitació, no es van incloure perquè no era obligatori”, però va assegurar que “és un dels objectius de la licitació d’aquest any”, no només “perquè ara és obligatori”, sinó també perquè considera que els “pertoca com a govern”.

El segon punt del Ple extraordinari era la Modificació de Crèdit 4/2021 de Crèdit Extraordinari i Suplement de Crèdit inversions finançades amb majors préstecs. La regidora d’Economia, Marta Domínguez, va detallar que es tracta de 15.000 euros per l’ampliació del pati de l’Escola Ronçana i de 40.000 euros per la millora de l’equipament del camp de futbol, que s’afegeixen als 200.000 euros previstos al pressupost d’enguany. L’alcalde va concretar que “els 200.000 euros eren una estimació inicial, però ara que s’està començant a treballar més a fons a nivell tècnic s’ha vist que no s’arriba per fer la licitació en base a tot el que es demana”. L’actuació és la mateixa i aquesta ampliació es finançarà amb préstec de la Diputació de Barcelona.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de Poble Unit i Independents-ERC i les abstencions de SER-CP i Ciutadans. En aquest sentit, Cristina Gallego, regidora d’Independents-ERC, va puntualitzar que els sembla “molt capital per només un espai del poble, que es podria haver repartit”. El regidor Abraham Requenava justificar la seva abstenció “en concordança” amb el que van votar al pressupost de 2021, fet en el que va coincidir Susana Barroso, regidora de Ciutadans.

El tercer i últim punt de l’ordre del dia era la Modificació de Crèdit 5/2021 de Crèdit Extraordinari de finançament d’inversions amb RTDG. La regidora Domínguez va explicar que es tracta de 12.500 euros per canviar la cortina separadora del pavelló, 800 euros per mobiliari per SET Comunicació, 4.200 euros pel control i seguretat de l’aparcament de camions al polígon de Can Magre, 5.000 euros per l’accessibilitat a l’aparcament i 10.000 euros per un software de vídeoacta. En total, es tracta de 32.500 euros que es financen amb romanent de tresoreria.

Abraham Requena va celebrar “que s’apliqui videovigilància a l’aparcament de camions”, però va demanar “que es faci extensiu a altres zones del municipi”. Francesc Bonet va assegurar que es té en compte, però que “l’ús de càmeres sempre obre el debat sobre la privacitat” i que “cal fer-ho en coordinació amb la Policia Local”. El punt es va aprovar per majoria, amb l’abstenció de Ciutadans.

Podeu visualitzar el Ple complet al canal de Youtube de l'Ajuntament.

Arxivat a: General
Ple Extraordinari 29 d'abril de 2021