Portada > Actualitat > Notícies > La Generalitat destina un milió d'euros per vehicular la participació ciutadana a través del Decidim

La Generalitat destina un milió d'euros per vehicular la participació ciutadana a través del Decidim

30/04/2021

La plataforma s'està utilitzant a Santa Eulàlia pel procés participatiu de la Font del Rieral

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha destinat un milió d'euros al Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) per vehicular la participació ciutadana a tot el territori a través del servei Decidim, que impulsa el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, a través de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals.

La despesa es repartirà en anualitats de 253.000 euros entre aquest any i el 2024 i anirà destinada a implementar la plataforma Decidim als municipis catalans com a infraestructura de participació digital de codi obert i programari lliure. El servei es desenvolupa en un marc de col·laboració entre la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació de Software Lliure Decidim.

El servei, que es coordinarà a través de la Xarxa de Governs Transparents, ofereix al món local un servei integral en format "claus en mà" que inclourà aspectes tecnològics, organitzatius i de suport tècnic i de negoci. L'AOC serà qui posarà a disposició la plataforma Decidim, alhora que gestionarà el servei tècnic, donarà suport en consultes i incidències i desenvoluparà els evolutius que s'acordin.

Santa Eulàlia de Ronçana ja ha implementat la plataforma Decidim, la qual va posar en marxa pel procés participatiu per decidir els usos futurs de l'equipament de la Font del Rieral. Actualment i fins el 16 de maig, el procés es troba en període de validació de les propostes. Del 31 de maig al 13 de juny, les propostes que s'hagin considerat viables se sotmetran a votació de la ciutadania a través del mateix Decidim.

A més, està previst que la plataforma Decidim també s'utilitzi aquest estiu en el procés participatiu de la Plaça Onze de Setembre.

Decidim